Boli si tratamente

Hernia cervicală: simptomele cele mai intalnite

Publicat: 18 aug. 2020
Simptomele herniei cervicale
Simptomele herniei cervicale

Simptomele herniei cervicale. Vorbim de hernie cervicală atunci când există o proeminență anormală (în afara spațiului său) a unei părți a discului intervertebral situat între două vertebre cervicale. Herniile cervicale pot fi cauzate de traume (șoc) sau, mai des, de o afecțiune a coloanei vertebrale, cum ar fi spondiloza cervicală.

Simptomele herniei cervicale

Hernia cervicală este evocată de mai multe simptome, ușor de recunoscut: dureri localizate la nivelul gâtului; durere de cap; gâtul rigid și dificultățile de mișcare a capului; senzație de furnicături numită parestezii, în special la nivelul umărului și brațelor, care pot merge până la mâini: vorbim de nevralgie cervico-brahială, generată de compresia unui nerv. În funcție de înălțimea herniei cervicale, simptomele vor fi de localizare diferită.

Cauze si solutii

Cele mai frecvente cauze sunt traumatisme care pot fi acute, dar și cronice. Cauzele cronice sunt, mai ales, legate de obiceiurile proaste, anumite activități fizice sau pur și simplu o postură incorecta. Osteoartrita și bolile reumatice sunt celelalte cauze ale nevralgiei cervico-brahiale.

Tratamentul este mai întâi analgezic (are ca scop calmarea durerii cauzate de hernie). Se bazează pe administrarea de paracetamol sau antiinflamatoare sau chiar infiltrații.

Tratamentul cauzei se bazează mai ales pe ședințe de reabilitare care fac posibilă redobândirea flexibilității gâtului, consolidând în același timp mușchii. În cazurile cele mai grave, când hernia este cu adevărat dezactivantă, se ia în considerare intervenția chirurgicală. În ceea ce privește tratamentele naturale, alternanța caldă și rece pe zona afectată ajută la reducerea inflamației. Acupunctura funcționează, de asemenea, împotriva durerii.
Adauga un comentariu