Stiri medicale

Simptomul din adolescenta care arata daca vei avea cancer

Publicat: 19 dec. 2017
7

Studiul publicat in revista medicala “Cancer” din America este rezultatul muncii a mai multor cercetatori. Acestia au observat 99.000 de femei timp de 20 de ani si au descoperit ca hormonii care cauzeaza acneea pot interveni in dezvoltarea anumitor tipuri de cancer precum cel mamar sau cancerul de piele.

Femeile care au avut in istoricul medical acnee severa in adolescenta avea un risc crescut de a face unul din cele doua tipuri de cancer enumerate mai sus, cu pana la 44%. Medicii avertizeaza toate femeile care au avut acnee severa in adolescenta sa aiba mai mare grija de sanatatea lor si sa consulte periodic un medic specialist.

Baia de aburi, remediu foarte bun pentru acnee

Acneea poate fi combatura cu o serie de trucuri si retete. Dintre cele mai interesante si cele mai naturale putem enumera sucul de rosii si macrisi (puteti sa va tamponati fata cu o rosie coapta, lasand sucul sa actioneze timp de o jumatate de ora). De asemenea, compresele cu urzici sunt si ele eficiente pentru combaterea acneei.

Pentru femeile cu probleme acneice se recomanda consumarea anumitor tipuri de alimente precum telina, spanacul, morcovii si castravetii. De asemenea, aceasta problema serioasa a tenului poate fi tratata si cu sucul de morcovi. Betacarotenul din aceasta leguma actioneaza asupra cicatricilor ramase pe fata.

Trebuie retinut ca hormonii care cauzeaza acneea pot reprezenta doar una dintre cauzele aparitiei cancerului mamar sau a cancerului de piele. Cauzele principle ale acestei maladii nu este nici acum elucidata in ciuda intenselor cercetari desfasurate in toate colturile lumii.
 

Adauga un comentariu