Actualitate

Sindicaliștii din Sănătate s-au întâlnit cu ministrul sănătății, dr. Victor Costache! Ce schimbări vor avea loc de anul viitor?

Publicat: 13 dec. 2019

Reprezentanții Federației Sanitas l-au convocat în această săptămână pe ministrul Sănătații la o discuție legată de cele mai importante probleme cu care se confruntă salariații din sistemul sanitar din România. Astfel, aceștia au analizat și au căutat soluții pentru neajunsurile cu care se confruntă personalul medical.

Creșteri salariale din 2020

În data de 11 decembrie, la Ministerul Sănătății, reprezentanții Sanitas au pus pe hârtie și în discuție toate problemele care vor trebui să fie soluționate în anul 2020. Printre cele mai importante puncte atinse în discuție a fost asigurarea creșterilor salariale începând cu 1 ianuarie 2020, dar și acordarea sporului pentru condiții de muncă. Totodată s-a discutat și despre faptul că nu toți salariații din sectorul sanitar au plătit și asigurat dreptul la concediul de odihnă plătit. Reprezentanții Sanitas au propus și au căutat soluții împreună cu dr. Victor Costache, ministrul Sănătății, pentru a se crea egalitate între beneficiile personalului medical. Aici s-a avut în vedere dreptul la odihnă plătit pentru medicii integrați clinic, cu cumul de funcții, dar și pentru angajații cu contract de muncă cu timp parțial.

Facilități pentru salariații din sistemul sanitar

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Sanitas au pus în discuție și asigurarea finanțării tuturor creșterilor salariale prin transfer de la bugetul de stat către Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Totodată, aceștia au cerut Ministrului Sănătății să se efectueze consultarea reală a partenerilor sociali atunci când se elaborează o nouă lege care reglementează profesiile din sistemul sanitar. Reprezentanții Sanitas au discutat totodată și despre revizuirea actelor normative care prevăd acordarea unor facilități pentru salariații din sistemul sanitar. Aici au menționat că este vorba despre servicii, tratament și medicamentație gratuită, actualizarea lor și punerea lor în practică.

Ministrul Sănătății, încântat de propuneri

La finalul întâlnirii, Ministrul Sănătății și-a exprimat disponibilitatea de a menține în permanență un dialog constructiv pe toate temele de interes comun. Acesta susține că sindicatele reprezintă unul dintre cei trei parteneri strategici, alături de colegiile profesionale și asociațiile de pacienți.loading...

Adauga un comentariu