National

Sindicalistii discuta, vineri, cu Dacian Ciolos despre salariului minim

Publicat: 09 dec. 2015
1

Liderii mai multor confederatii sindicale vor participa, vineri, la o intalnire informala cu premierul Dacian Ciolos, pe tema salariului minim, a anuntat presedintele Confederatiei Nationale „Cartel Alfa”, Bogdan Hosu.

„Pentru salariul minim vom avea intalnire informala, pentru ca se pare ca nu se cunoaste in continuare Legea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, care ar fi trebuit consultat inainte de promulgare, fiind cea mai inalta institutie de dialog social din Romania, fiind prezidata de primul ministru”, a spus Bogdan Hosu.

Citeste si TVA-ul mai mic ne ieftineste Craciunul. Vezi cat ne costa Sarbatorile

El a mai precizat ca, in intalnirea de vineri cu premierul Dacian Ciolos, ar urma sa se discute si problema bugetului de stat pe 2016. „Ramane sa vedem care este finalitatea. Mai este timp ca Guvernul sa dea o hotarare de guvern legata de salariul minim pe economie. Ieri (marti, n.r.) in consiliul economic si social s-a aprobat bugetul de stat cu niste modificari, una dintre conditionari fiind ca salariul minim pe economie la 1 ianuarie 2016 sa fie de 1.200 de lei”, a mai spus liderul sindical.

Citeste si Daniel Constantin: Proiectul de buget – un „copy paste” nereusit dupa bugetul lasat de Victor

Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, intrucat este nevoie de un studiu de impact al acestei cresteri asupra competitivitatii Romaniei si al mediului privat, unde este posibila o migrare spre economia gri sau neagra, a anuntat ministrul Finantelor, Anca Dragu. „Pe salariul minim vom analiza impactul cresterii si, eventual, vom recomanda ce cresteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie sa fie intr-adevar foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din cate stiu, si alte institutii europene fac un studiu similar, pentru ca aceasta masura poate afecta semnificativ competitivitatea Romaniei”, a spus Dragu.
Adauga un comentariu