National

Sindicalistii: „E inadmisibil. Nu e nicio marire de salariu pentru educatie”

Publicat: 17 mai 2016

Sindicalistii din sistemul de invatamant au anuntat ca sunt nemultumiti de continutul Ordonantei privind salariile, spunand ca nu sunt imbunatatiri fata de ordonanta anterioara si nu au fost alocate sume in plus.

Sindicatele au avut, marti, discutii la sediul Ministerului Muncii cu ministrul de resort, pe tema Ordonantei de Urgenta privind legea salarizarii. Sindicalistii din sistemul de invatamant au anuntat ca sunt nemultumiti de continutul ordonantei, sustinand ca nu au fost alocate sume in plus.

„Practic, invatamantul superior romanesc primeste zero. Sa-mi aduca Guvernul Romaniei asistenti la ore. Sa vedem cine se mai angajeaza pe 1.700 de lei impozabili, in sistem. Nu sustinem ordonanta. Nu vad mai nicaieri o crestere. Nu e nicio imbunatatire. Suntem total nemultumiti. Nu ma asteptam sa fim tratati atat de rau. Am crezut ca ministrul va fi mai rational. Au spus ca e randul sanatatii si noi trebuie sa mai asteptam”, a declarat Anton Hader, liderul Alma Mater.

Sindicalistii din Educatie iau in calcul si organizarea unor proteste.

„Cum putem merge noi in fata colegilor din educatie sa le explicam ca nu e nicio marire de salariu pentru educatie? Este inadmisibil. O lipsa de transparenta totala, o lipsa de interes. Vrem cadre didactice motivate, performante, tineri pregatiti dar le transmitem foarte clar ca nu se pot acorda cresteri salariale”, a declarat Marius Nistor, presedintele Federatiei Spiru Haret.

Reactiile sindicatelor din Educatie vin dupa ce, initial, au existat neintelegeri privind primul proiect de ordonanta de urgenta privind legea salarizarii, motiv pentru care nu a fost adoptata la acel moment. Ana Costea a demisionat din functia de ministru al Muncii pe fondul conflictului cu sindicatele, Dragos Pislaru fiind cel care a preluat portofoliul.

La data de 22 aprilie, premierul Dacian Ciolos a afirmat ca vrea sa „reseteze” cadrul de lucru si sa „redemareze” procesul de elaborare a unei ordonante de urgenta care sa nu vizeze atat o schimbare a legii salarizarii actuale, cat o corectare a ei, cu accent pe baza grilei, dar numai in limitele bugetului. Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca odata finalizat „cu succes” acest proces, se va trece la a doua faza, respectiv elaborarea unei legi a salarizarii care sa aiba „o abordare mai larga”.loading...

Adauga un comentariu