National

Sindicalistii Sanitas, ULTIMATUM pentru GUVERN

Publicat: 23 oct. 2014

Membrii Federatiei Sanitas din Romania vor picheta miercuri, 29 octombrie, sediul Guvernului, daca pana atunci Executivul nu va aproba un act normativ care sa prevada cresterea salariilor intregului personal din sistemul sanitar si de asistenta sociala, se arata intr-un comunicat remis joi AGERPRES.

Consiliul National al Federatiei Sanitas, intrunit joi, este nemultumit de rezultatele negocierilor purtate cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice. Noi solicitam in continuare cresterea salariilor cu 100 de lei brut pentru toti salariatii din sistemul sanitar si de asistenta sociala, incepand cu 1 noiembrie 2014, dar si aplicarea prevederilor Legii nr. 284/2010, incepand cu 1 ianuarie 2015.

Citeste si Angajatii RAAN anunta proteste pentru ca nu si-au primit salariile

Daca in perioada imediat urmatoare Executivul nu va aproba un act normativ care sa prevada cresterea salariilor, atunci vom organiza, pe 29 octombrie, o actiune de pichetare a sediului Guvernului. De asemenea, un miting de amploare va fi organizat pe data de 12 noiembrie”, a declarat Leonard Barascu, presedintele Sanitas, in comunicatul citat.

Citeste si Mii de sindicalisti de la Cartel Alfa au protestat in fata Guvernului

Aproximativ 100 de membri ai Federatiei Sanitas din Romania au pichetat, pe parcursul lunii iunie, sediul Ministerului Sanatatii si al Ministerului Muncii, solicitand in principal cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, incepand cu 1 iulie, si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la 1 octombrie.

Citeste si 1000 de persoane au protestat in Piata Victoriei: „Jos Guvernul”

Presedintele Sanitas anunta, pe 17 septembrie a.c, in urma intalnirii avute cu ministrul Finantelor Publice, IoanaMaria Petrescu, si cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, ca a fost promisa o crestere salariala in suma fixa, lunara, incepand cu data de 1 decembrie a.c., pentru fiecare salariat din Sanatate si Asistenta Sociala.

„Doamna ministru Petrescu ne-a lasat sa stabilim modul in care va avea loc cresterea salariilor, respectiv procentual sau in suma fixa. Noi am decis ca o crestere a salariilor in suma fixa lunara este mai avantajoasa pentru angajatii din Sanatate si Asistenta Sociala. Majorarea salariilor se va produce de la data de 1 decembrie a.c., insa vom afla in perioada urmatoare ce inseamna concret acesti bani – ca valoare propriu-zisa”, a afirmat Leonard Barascu, conform rtv.netloading...

Adauga un comentariu