Eveniment-Social

Sindicatul din sanatate solicita modificarea ordonantei privind salarizarea personalului bugetar

Publicat: 27 iun. 2016
1

Liderul salariatilor din sistemul sanitar iesean a formulat o serie de propuneri privind Ordonanta 20/2016 privind salarizarea personalului bugetar in anul 2016. Aceste propuneri vizeaza anumite categorii de personal care nu se regasesc sau vor beneficia de o salarizare inferioara. Ordonanta va intra in vigoare pe 1 august 2016.

„Chiar daca ordonanta a adus unele corectii în ceea ce înseamna rezolvarea inechitatilor salariale în sistemul de sanatate publica, constatam ca ramân în continuare lucruri care ar trebui discutate si clarificate sau mai grav se creeaza noi inechitati. Speram ca Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii vor analiza propunerile nostre si mai ales vor fi depuse si sustinute în Parlament, pentru ca macar atunci când ordonanta va deveni lege sa se poata corecta problemele unor categorii întregi de salariati. Deoarece începând cu data de 1 august 2016 vom avea un singur salariu de baza, este necesara lamurirea modului de calcul a sporului acordat pentru orele lucrate în zilele de repaus saptamânal si sarbatori legale (daca se calculeaza spor de 100% pentru orele lucrate sâmbata si duminica la tariful orar stabilit dupa noul salariu de baza)”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sanitas Iasi.

Pentru a elimina inechitatile existente fata de functionarii publici din directiile de sanatate publica (DSP), presedintele Sanitas solicita ca nivelul de salarizare prevazut pentru unitatile clinice sa se aplice si personalului contractual si functionarilor publici din DSP.

„Intrucât în aceasta ordonanta se discuta de rezolvarea inechitatilor pentru angajatii bugetari salarizati, este corect si necesar ca asistenta sociala sa se regaseasca în acest act normativ de corectare a inechitatilor salariale. Pentru salarizarea personalului medico-sanitar si auxiliar din crese, a personalului in dispensarele scolare si gradinite trebuie introduse noi capitole. Astea sunt doar cateva exemple si speram ca toate propunerile noastre sa fie introduse in ordonanta”, a precizat Iulian Cozianu.

Comentarii
  • inechitatile acestea se vor rezolva doar atunci cand infirmierul va avea salar ca doctorul , cand profesorul va avea salar ca invatatorul , primarul ca portarul de la primarie , inginerul ca tehnicianul , ingrijitorul ca masterandul , s.a.m.d

Adauga un comentariu