Actualitate

Sindicatul este scos uneori tap ispasitor

Publicat: 29 iun. 2000

•Voci din interior vor sa puna bete in roate activitatii sindicale

De multe ori, intarzierea salariilor si neachitarea integrala a acestora da multe batai de cap sindicatului. Pe de o parte, acesta trebuie sa apere in fata administratiei drepturile salariatilor, pe de alta, trebuie sa raspunda acuzatiilor care vin chiar din interiorul sindicatului. „Din pacate, exista voci din interior care ne pun bete in roate. Nu de putine ori anumite persoane le spun oamenilor ca banii nu vin la timp din cauza sindicatului, iar ei considera aceste afirmatii ca fiind adevarate. Atunci apar afirmatii de genul xsindicatul este de vina ca nu s-au primit salariilex, iar oamenii striga: xce face sindicatul?x”, ne-a declarat Ion Paicu.
Pe de alta parte, dialogul dintre Federatia Sindicala a lemnului si cei in masura sa ia decizii pentru ca aceasta ramura sa supravietuiasca este ca si inexistent. „Am fost prezenti la Comisiile de Dialog Social atat la Iasi, cat si la Bucuresti, fara a obtine insa rezultate concrete. La Bucuresti, primul ministru a stat doua ceasuri in mana cu hartia pe care erau trecute salariile pe care le primesc angajatii din industria lemnului. Cu toate acestea, din cauza programului prea incarcat din perioada ce a urmat, nu a mai avut timp sa vorbeasca cu noi. Cei care trebuiesc sa ia anumite masuri, nu fac acest lucru si pana in prezent nu am primit nici un raspuns concret.”
Aceasta pare a fi cea mai mare problema cu care se confrunta la ora actuala marile confederatii sindicale. Daca nu sunt bani, reprezentantii puterii ar trebui macar sa ia acele masuri pe linie legislativa, care ar permite producatorilor autohtoni sa iasa din criza financiara cu care se confrunta in ultimii ani. (MA)loading...

Adauga un comentariu