National

Sindicatul Europol avertizează că în 70% din oraşele României, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare lucrează „la negru”

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sindicatul Europol avertizează că în 70 din oraşele României poliţiştii din structurile poliţiei judiciare lucrează la negru
Sindicatul Europol a adus în atenție aspectul polițiștilor care documentează activitatea grupărilor de crimă organizată, în contextul asasinatului comis la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crişan a murit după ce maşina sa a explodat.

Sindicatul Europol avertizează că în 70% din oraşele României, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare lucrează „la negru”, pentru că cei care ar trebui să documenteze activitatea grupărilor de crimă organizată sunt planificaţi în serviciu doar în timpul săptămânii, până la ora 16.00. Astfel că, ceea ce se întâmplă după acea oră sau în weekend, obligă polițiștii să vină de acasă, într-un fel de muncă „la negru”, pe timpul lor şi pe banii lor.

Sindicatul Europol a adus în atenție aspectul polițiștilor care documentează activitatea grupărilor de crimă organizată, în contextul asasinatului comis la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crişan a murit după ce maşina sa a explodat.

„Vedem cum cei care ne conduc, guvernanţi, parlamentari, continuă să trăiască în nepăsare şi să izoleze un atentat cu bombă ca fiind o excepţie care nu se mai poate întâmpla. Ce nu ştiu însă nici opinia publică şi nici politicienii este că în 70% din oraşele României, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare, adică cei care ar trebui să culeagă informaţii calificate, care lucrează în dosare penale şi care ar trebui să documenteze activitatea infracţională a grupărilor de crimă organizată (trafic de persoane, contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală, trafic de droguri etc) sunt planificaţi în serviciu de luni-vineri, de la 08:00 – 16:00, în timp ce în weekend nu lucrează nimeni.

Dacă totuşi se întâmplă ceva în afara acestor ore, poliţiştii sunt chemaţi de acasă, într-un fel de muncă «la negru», pe timpul lor şi pe banii lor, însă doar după ce infracţiunea a fost comisă”, afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Sindicatul Europol: „Să nu fie prea târziu când vor constata că infracţionalitatea a fost scăpată de sub control pe anumite segmente”

Reprezentanții sindicatului au adăugat că oamenii ar trebui să se întrebe dacă se simt în siguranţă, „în condiţiile în care, în afară de ordinea publică, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare nu sunt planificaţi în serviciu după ora 16:00, sau în zilele de weekend deloc”

„Probabil că managerii care conduc structurile de poliţie au impresia că faptele de contrabandă, de trafic de persoane, de evaziune fiscală şi orice alte infracţiuni sunt comise doar de luni până vineri, între 08:00 – 16:00. Să nu fie prea târziu când vor constata că infracţionalitatea a fost scăpată de sub control pe anumite segmente, mai ales furturile de material lemnos, traficul de carne vie şi traficul de droguri”, spun reprezentanţii sindicatului.

O persoană a decedat în urma unei explozii

Sâmbătă, 29 mai, omul de afaceri din Arad, Ioan Crişan, a decedat după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket.

Astfel, luni, 31 mai, Parchetul General a anunțat că procurorul care se ocupă de ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice. Ancheta cuprinde infracţiunea de omor calificat cu premeditare, după ce încadrarea inițială a fost cea de omor.

Chiar și după acest incident ăpetrecut la Arad, premeirul Florin Cîțu a afirmat că România rămâne o ţară sigură.

„Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente”, susţine primul ministru.

Adauga un comentariu