News Flash:

Sinescu a tras de acoperisul Spitalului de Urgente ca de un blat de pizza

5 Octombrie 2004
551 Vizualizari | 0 Comentarii
•In mod inexplicabil, acoperisul unui sector al cladirii Spitalului de Urgente a fost extins cu 110 metri patrati •Sub conducerea lui Titel Sinescu, angajatii SC Iasicon SA au folosit alte materiale la acest acoperis decat cele din proiectul de executie

Activitatea Iasicon SA, condusa de Titel Sinescu, la constructia noii cladiri a Spitalului de Urgente are numeroase deficiente, care pot fi incadrate cu usurinta in categoria ilegalitatilor, ce au avut drept efect devalizarea bugetului de stat. In editia de ieri a cotidianului ZIUA de Iasi a fost prezentat pe larg modul in care Iasicon SA nu a constituit garantia de buna executie la dispozitia Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, conform prevederilor legale in vigoare la data contractarii investitiei. Prezentam, in continuare, alte asemenea activitati ale constructorului Iasicon SA, care pot fi incadrate cu usurinta in categoria ilegalitatilor, pentru care Titel Sinescu are obligatia sa dea explicatii nu numai opiniei publice, ci si institutiilor de control economico-financiare ale statului.

Acoperisul extins

In documentatia de executie la bucataria si spalatoria noii cladiri a Spitalului de Urgente este prevazuta ca invelitoare tigla arsa, in suprafata de 494 metri patrati, la valoarea de peste 237 milioane lei. Angajatii de la societatea comerciala Iasicon SA au executat, cu un subantreprenor, invelitoare din tabla, tip tigla, in valoare de 604,23 m patrati, in valoare de aproape 430 milioane lei. Practic, este vorba de o suma mai mare de 1,81 ori decat devizul initial! Chiar daca este vorba despre o necesitate, respectiv de o suprafata mai mare de acoperis, se pune intrebarea de ce a folosit Titel Sinescu, prin firma sa, o alta solutie tehnica decat cea din cerintele proiectantului. Dar, mai grav este ca, asa cum rezulta din datele detinute in prezent, Sinescu nu a avut nici o aprobare pentru a face aceasta modificare! Astfel, nu exista nici un accept al conducerii DSP Iasi privind aceasta modificare, asa cum rezulta din informatiile prezente. Mai mult decat atat, Iasicon SA a incalcat prevederile Art. 2.3 - Conditii generale de contractare - din contractul investitiei, unde a declarat ca singurul subantreprenor este SC Incom SA, atata timp cat a lucrat cu multi alti subantreprenori. In plus, de ce exista o suprafata suplimentara de acoperis, de 110 metri patrati, atata timp cat este vorba de respectarea proiectului unei noi investitii, si nu reparatii ale unei cladiri vechi, unde asemenea diferente in plus pot fi justificate, este intrebarea la care anchetatorii ar trebui sa gaseasca un raspuns cat mai repede cu putinta. Conform Art. 3.2 din contractul de executie, antreprenorul este obligat sa execute lucrarea in termenii contractului, pe proprie raspundere si sa respecte documentatia de executie si reglementarile tehnice in constructii. Conform Art. 5.1 al aceluiasi contract, materialele vor fi de calitatea prevazuta in documentatia de executie. Utilizarea altui material de catre Iasicon SA incalca flagrant legislatia si contractul. Asemenea incalcari au facut subiectul unor ample articole publicate in ZIUA de Iasi si nici una dintre acestea nu este in favoarea beneficiarului executiei noului Spital de Urgente, ci toate au adus sume importante in buzunarele directorului Titel Sinescu. Vom reveni cu noi date ale acestui scandal economico - financiar, in care miliardele de lei au alimentat si buzunarele altor potentati din Iasi.
Ovidiu NEMTANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1142 viz    0 com
817 viz    0 com
750 viz    0 com
654 viz    0 com
1294 viz    0 com
1522 viz    0 com
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013538 (s)