Bizar

Singura discutie pe care a avut-o Nicolae Ceausescu cu Arsenie Boca: „Ia, zi, popo, stii cand am sa mor?”

Publicat: 19 iun. 2019
14

Printre personalitatile deosebite pe care a ajuns Nicolae Ceausescu sa le cunoasca, s-a aflat si Arsenie Boca. Ce i-a prezis acesta lideului comunist? In 1859, Santul Ardealului este angajat la atelierele diverse. Nicolae Ceausescu a vrut si el sa abia parte de profetiunile care i-ar fi putut cutremura viata. „Prin anii ’80, Parintele Arsenie a fost dus si la Ceausescu, care l-a intrebat: ‘Hai, popo, am auzit ca tu prezici soarta unui om. De mine ce stii?„, povesteste Zoe Daian, nepoata parintelui. Raspunsul, insa, l-a indispus teribil pe liderul comunist: „Intr-o zi de mare sarbatoare veti fi omorati amandoi”.

Printele Arsenie Boca a povestit si ca romanii vor avea capul plecat dupa comunism. „Dupa Ceausescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult” iar pe romani i-ar sfatui sa nu fie ”cap plecat prea mult”, sa aiba „demnitate si personalitate”, a mai spus Arsenie Boca.

Arsenie Boca, parintele minunilor
Arsenie Boca, parinte cunoscut in toata lumea, teolog si artist plasticiant ortodox roman, a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop. Parintele Arsenie a devenit cunoscut in lume datorita credintei sale, dar si profetiilor sale. Exista numetroase marturii care ii confirma credinta, povestesc despre darurile divine ale parintelui si aduc la lumina minunile facute de acesta. „O copila de patru ani, cu familia, venise la mormantul de la Prislop al parintelui Arsenie. Nu putea merge pe picioruse.

Era paralizata total. Stateau cu totii ingenunchiati in jurul mormantului cu fruntile lipite de pamant. Se rugau fierbinte, toti, cu ochii inchisi. Si deodata vad copilasul cum se ridica dintre ei, in picioare. Statea asa, cumva speriata, nevenindu-i sa creada ca este adevarat. Pe urma a inceput sa sara intr-un picior de parca voia sa se dezmorteasca. Pe urma a facut cativa pasi”, povesteste preotul David Stoica, intr-una din numeroasele carti biografice despre Arsenie Boca. Fostii apropiati ai calugarului sustineau ca Arsenie Boca avea darul prevestirii. Mai demult, profetiile sale.

 

Adauga un comentariu