News Flash:

La Iasi

Singura fata buna a crizei: nivelul poluarii a scazut

5 Iunie 2010
1291 Vizualizari | 1 Comentarii
Danut Pirchiu director APM Iasi
• Concluziile trase de catre reprezentantii APM Iasi au fost ca, in comparatie cu anul 2008, anul trecut au fost inregistrate mai putine emisii de dioxid de carbon, de metan si protoxid de azot, adica emisii totale de gaze cu efect de sera, din cauza reducerii activitatilor agentilor economici Orasul Iasi inregistreaza o scadere a emisiilor de dioxid de carbon si a deseurilor, fata de anul 2008. Cel putin asta reiese din analiza starii mediului din judetul Iasi pentru anul trecut, facuta de catre Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. Raportul a vizat o analiza a calitatii aerului, a emisiilor de gaze cu efect de sera, a apei, solului, a biodiversitatii si a radioactivitatii. Concluziile trase de catre reprezentantii APM Iasi au fost ca, in comparatie cu anul 2008, anul trecut au fost inregistrate mai putine emisii de dioxid de carbon, de metan si protoxid de azot, adica emisii totale de gaze cu efect de sera, din cauza reducerii activitatilor agentilor economici. Cu alte cuvinte, efectul pozitiv al crizei financiare, care a determinat intreruperea activitatii mai multor societati comerciale, este acela ca nivelul poluarii a scazut. Aspecte ingrijoratoare Pulberile in suspensie, adica praful, au reprezentat singurul poluant care depaseste valoarea limita prevazuta in legislatie. Sursele de emisie si cauzele depasirii valorilor normale sunt instalatiile de ardere rezidentiale de lemn, agricultura, transportul rutier, in special traficul greu din oras, starea precara a cailor rutiere, gradul de salubritate nesatisfacator al acestora, in special din cauza neindepartarii materialului antiderapant, precum si starea tehnica si de curatenie a vehiculelor. Industria metalurgica, santierele de constructii, fabricarea produselor de ceramica prin ardere si producerea de energie sunt alte aspecte care maresc gradul de poluare la nivelul judetului Iasi. Masuri asumate La solicitarea titularilor, APM Iasi a emis acorduri de mediu necesare promovarii proiectelor care vizeaza folosirea resurselor regenerabile cu efect in reducerea emisiilor cu efect de sera. Sapte proiecte pentru crearea parcurilor eoliene, realizarea de noi spatii verzi, precum si inlocuirea sau completarea sistemului de incalzire clasica cu sisteme de incalzire care utilizeaza biocombustibili si energie solara sunt doar cateva din actiunile intreprinse anul trecut pentru scaderea nivelului de poluare la nivelul judetului Iasi. "Desi se constata o imbunatatire continua a calitatii unor componente de mediu, este totusi necesar, pentru indeplinirea angajamentelor asumate in domeniul protectiei mediului in procesul de aderare la Uniunea Europeana, aplicarea unor masuri de eficientizare a activitatii operatorilor si a administratiei publice, prin integrarea politicilor de mediu in toate planurile, strategiile si programele elaborate, dar si de informarea, educarea si implicarea comunitatilor locale in solutionarea problemelor de mediu", a explicat Danut Pirchiu, directorul APM Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Curat murdar, coane Pirchiule...  | #109663
Nivelul poluarii a scazut... iar nivelul spagilor pentru asa zisii "inspectori de mediu" a crescut. Bravo, domnule Pirchiu, nu degeaba ai rezistat sub 3 guvernari !
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1516 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030936 (s)