Stiri si curiozitati

Singura tunsoare care te întinerește: Ce sfaturi au hairstyliștii pentru această vară

Publicat: 26 iul. 2021

Orice hairstylist îți poate spune că o coafura poate să te întinerească, la fel de bine cum o alta îți poate adăuga niște ani. Dacă ai o vârstă și te întrebi dacă există o singură tunsoare care te întinerește, răspunsul pe care ți-l dau hairstyliștii este clar, nu!

În ceea ce privește felul în care arăți, sunt câteva elemente de bază care îți pot stabili aspectul mai tineresc.

Tunsoarea sau mai bine spus forma în care este tuns părul se recomandă să conțină multă textură. Tocmai de aceea hair-styliștii sunt de părere că tehnica de tunsoare trebuie fie realizată în straturi, mai ales în partea frontală, astfel încât să încadreze fața, dar fără ca în mod categoric s-o încarce.

La nivelul pomeților, aceasta ar trebui să fie deschisă și aranjată în exterior, pentru a oferi un efect de ridicare a trăsăturilor feței.

femeie care are o tunsoare care o întinerește

Singura tunsoare care te întinerește: Părul scurt e singura variantă?

În ceea ce privește lungimea părului, părerile experților în domeniu sunt împărțite. Sunt mulți care susțin că un păr mai scurt este asociat cu ceva tineresc, care dă un aer de prospețime. Alții, dimpotrivă, sunt de părere că o persoană mai în vârstă nu trebuie neapărat să-și scurteze părul pentru a avea o tunsoare care să o întinerească.

Legat de tendințele pentru 2021, hair-styliștii susțin că în continuare se paortă bobul lung cu vârfurile ușor mișcate, straturi de  diferite lungimi în tunsoare, care să ofere dinamism și prospețime.

Indiferent de tunsoarea pe care o alegi trebuie să ai n vedere faptul că linia de bază trebuie să fie soft, texturată, astfel încât părul să se poată mișca lejer, natural. Asta din cauza faptului că o tunsoare cu liniile dure îngreunează aspectul și te îmbătrânește.

O tunsoare foarte scurtă accentuează un oval perfect al feței care își pierde fermitatea odată cu vârsta, așadar se recomandă nivelul bărbiei ca fiind lungimea optimă a unei tunsori.

Un alt aspect de care trebuie ținut cont atunci când să ai o tunsoare care să te întinerească este volumul. Mărimea acestuia contează, mai ales dacă este vorba despre un volum proaspăt, natural. O persoană care vrewa o tunsoare care să o întinrească nu va apela, cu siguranță, la tapaj. Asta doar în situația în care nu este armonizar cu proporțiile formei și este ajutat de straturile realizate în tunsoare.

Un aer tineresc pot da și tunsorile în care se apelează la bucle ușoare, lejere, realizate cu o placă sau un ondulator gros. În asemenea cazuri, nu contează în ce direcții sunt realizate și foarte important, spun hair-styliștii este ca buclele să fie desfăcute, fie cu degetele, fie cu o perie plată, pentru un aspect mai elegant.

femeie care are o tunsoare care o întinerește

Bretonul, un pont pentru un aer tineresc

Expwerții în domeniu sunt de părere că în continuare bretonul poate fi un element ce poate oferi un look tineresc. Asta pentru că ascunde ridurile de pe frunte și scoate în evidență ochii.

Totuși, trebuie avut grijă ca bretonul să fie de grosime medie și ușor franjurat. Asta deoarece un breton prea gros și prea drept poate încărca prea mult fața și în plus poate avea un efect optic nedorit de turtire a feței.

În ceea ce privește cărarea, hair-styliștii sunt de părere că pentru look tineresc cărarea într-o parte avantajează ochii, făcându-i să pară mai mari și mai expresivi. În schimb, o cărare pe mijloc tinde să ofere un aspect mai sever, mai matur, mai ales dacă restul părului este foarte strâns pe cap.

femeie care are o tunsoare care o întinerește

Indiferent de alegerea pe care o faci este important ca părul să fie în mișcare, fiind recomandat acel model „beach waves“, care se paortă de cîțiva ani și care nu și-au pierdut improtanța.

În plus, trebuie avut grijă la excesul de styling, care nu face altceva decât să adauge ani în plus. Tocmai de aceea, experții în domeniu recomandă produse cu fixare ușoară, naturală, care să mențină elasticitatea și naturalețea părului. Nu sunt recomandate fixativele prea puternice, care încarcă și nu te lasă să ți desfaci părul cu degetele.

femeie care are o tunsoare care o întinerește

Adauga un comentariu