Titlurile zilei

Sinucidere la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași! Un pacient infectat cu COVID-19 a fost găsit spânzurat cu cearșaful de clanța unei uși. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva (EXCLUSIV)

Publicat: 28 ian. 2021
Un pacient a fost găsit spânzurat la Spitalul
Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași și Poliția Criminalistică

Un pacient infectat cu COVID-19 a fost găsit spânzurat cu un cearșaf de clanța unei uși. Bărbatul era sub tratament, iar starea sa de sănătate era una bună. Nimeni nu își explică de ce a recurs la un asemenea gest, având în vedere că era bine, spre finalul tratamentului prescris. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat

Un pacient infectat cu COVID-19 s-a sinucis la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. În noaptea de luni spre marți, pacientul care era internat în clinica a 2-a din cadrul spitalului a fost găsit spânzurat cu un cearșaf de clanța unei uși. Alarma a fost dată de un alt pacient, coleg de salon. În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 3:00, bărbatul le-a spus asistentelor că al său coleg de salon a plecat și nu s-a mai întors. Personalul medical a anunțat medicul de gardă, iar la scurt timp avea să fie descoperită sinuciderea. Pacientul în vârstă de 77 de ani era spânzurat și nu prezenta semne vitale. Imediat medicii au început manevrele de resuscitare, însă după un timp au fost nevoiți să declare decesul.

Un coleg de salon a semnalat dispariția bărbatului infectat cu COVID-19

Ciudat este faptul că bărbatul în vârstă de 77 de ani nu arăta vreun semn de depresie. Colabora foarte bine cu medicii, ținea legătura cu familia, iar perioada de spitalizare era spre final, neavând alte boli asociate grave. Surse medicale au precizat că bărbatul suferea de gastrită, însă afecțiunea nu era gravă. Mai mult decât atât, în scurt timp urma să fie externat, asta după ce fusese internat pe data de 10 ianuarie. După ce a fost constatat decesul, medicii au anunțat poliția. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie, urmând să fie stabilite cauzele decesului.

Un alt pacient s-a sinucis la sfârșitul anului trecut

Un contabil și-a secționat vena jugulară cu o bucată de sticlă, chiar în rezerva în care se afla. Povestea începe la sfârșitul anului trecut la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Bărbatul a fost internat voluntar într-o rezervă din cadrul Pavilionului I bărbați. Din câte se pare, medicii i-au administrat tratament, iar totul a decurs normal până târziu în noapte. La un moment dat, bărbatul a cărei identitate o vom proteja a cerut să meargă la toaletă. A fost însoțit de personalul medical, iar mai apoi s-a întors în rezervă.

Imediat după aceea, în jurul orei 4:30, a mutat patul și a blocat ușa de la intrare. Ulterior, a reușit să demonteze o fereastră. Ar fi acoperit-o mai spoi cu un cearșaf și a spart sticla, mascând astfel zgomotul. Ar fi luat un ciob și s-a tăiat în zona brațului, probabil să vadă dacă se poate produce o leziune. Ulterior s-a tăiat în zona gâtului, secționându-și vena jugulară.

După ce și-a secționat vena jugulară, rezerva de la institutul „Socola” în care se afla s-a umplut de sânge

După ce și-a secționat vena jugulară, rezerva în care se afla s-a umplut de sânge, iar în câteva clipe a decedat. A fost găsit de personalul medical, care a solicitat intervenția polițiștior. Pacientul a pierdut extrem de mult sânge și nu a mai putut fi salvat.

„Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Surse din cadrul anchetei au precizat că bărbatul ar fi avut ceva probleme psihice și unele ieșiri violente în familie. Pacientul avea 39 de ani și era contabil. Se pare că problemele medicale au început să apară în urmă cu mai mult timp, însă nu a mai fost internat până acum la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru tratament. Reprezentanții Institutului au transmis că sunt alături de familie în această perioadă dificilă. Din păcate, o parte dintre pacienții care suferă de astfel de afecțiuni au gânduri sinucigașe. Sunt întâlnite cazuri în care, din păcate, pacienții se sinucid în ciuda eforturilor pe care medicii le depun.

Comentarii
Adauga un comentariu