Secretele istoriei

Siria: 35 de combatanti ucisi in provincia Alep

Publicat: 11 apr. 2016

Cel putin 19 membri ai Frontului Al-Nosra, filiala siriana Al Qaida, si din grupuri de rebeli aliate, precum si 16 combatanti proregim au fost ucisi in ultimele 24 de ore in lupte in provincia Alep (nordul Siriei), a anuntat duminica Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Regimul a lansat de asemenea butoaie cu explozibil asupra unui cartier din nord-estul orasului Alep, ranind mai multe persoane, inclusiv copii, potrivit OSDO.

Vezi si Statul Islamic a inceput sa elibereze muncitorii rapiti

„Lupte grele au izbucnit dupa miezul noptii (duminica) pe mai multe fronturi in sudul provinciei Alep”, a declarat ONG-ul care dispune de o larga retea de surse in Siria.

Combatanti ai miscarii siite libaneze Hezbollah lupta alaturi de trupele regimului sirian si alte militii loialiste impotriva jihadistilor si grupurilor aliate de rebeli, a precizat OSDO.

Un armistitiu intre regimul lui Bashar al-Assad si rebeli a permis trupelor guvernamentale sa se concentreze asupra luptei impotriva jihadistilor, exclusi din acest acord initiat de Washington si Moscova.

Incetarea focului este in general respectata de la intrarea ei in vigoare la 27 februarie in toata Siria, dar luptele continua in zonele unde Frontul Al-Nosra este activ, aminteste France Presse.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit