News Flash:

Sirop de brad, pentru anemie

17 August 2010
2736 Vizualizari | 0 Comentarii
Mugurii de brad se pot prepara ca sirop, tinctura sau ceai, toate acestea au proprietati curative. Mugurii de brad se culeg la munte, în luna iunie, în functie de altitudine, este de preferat ca acesti muguri de brad sa fie verzi. Persoanelor anemice le este recomandat siropul de brad. Siropul din muguri de brad se poate prepara atat la cald, cat si la rece. Acest sirop se prepara dintr-un kilogram de muguri, care se fierb în doi litri de apa la foc domol, într-un vas acoperit, pentru 15 - 20 de minute. Dupa ce se raceste, se filtreaza, iar la fiecare litru de decoct se adauga cate doua kilograme de zahar. Se mai da o data în clocot, dupa care se pune în sticle. Persoanelor anemice li se recomanda sa ia cate 2 - 3 lingurite de sirop înainte de masa, timp de doua saptamani. Siropul diluat cu apa scade febra, iar nediluat se foloseste în tratamentul tusei. Spre deosebire de siropul preparat la cald, cel la rece are avantajul pastrarii vitaminei C. Durerile articulare sau de reumatism pot fi calmate cu ajutorul compreselor de brad. Se oparesc mugurii de brad cu apa fierbinte, dupa care se înfasoara într-un tifon si se aplica pe locul dureros. Tinctura de brad se prepara astfel: se pun 15 linguri de muguri tocati marunt într-un borcan, apoi se adauga doua linguri de rasina de brad si 150 ml de alcool alimentar. Se lasa la macerat 10 zile, dupa care se filtreaza continutul. Aceasta tinctura este utila pentru cicatrizarea ranilor.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2321 (s) | 24 queries | Mysql time :0.096143 (s)