Remedii naturiste

Siropul de tuse preparat chiar acasa

Publicat: 17 dec. 2017
7

În sezonul friguros răcim adesea şi tot de atâtea ori ne alegem cu câte o tuse sâcâitoare. Una dintre simptomele de răceală și gripa care nu se vindecă așa de ușor este tusea. Aceasta persistă chiar și câteva săptămâni bune, după ce te-ai vindecat de raceala sau de gripă. Există însă un leac natural, care are efecte nemaipomenite pentru această tuse seacă. Este vorba despre siropul de bere, pe care îl poți prepara foarte simplu chiar la tine acasă. Ei bine, după ce vei încerca acest sirop nu vei mai avea probleme cu tusea mult timp! Siropul care vindecă tusea în două zile poate fi preparat chiar în casă; ne trebuie doar două ingrediente: bere si zahar. Aşadar, pentru acest sirop de tuse avem nevoie de 150 g de zahăr şi jumătate de litru de bere.

Remedii care scurteaza raceala si gripa

Cum procedăm

Punem zahărul într-un vas pe care îl lăsăm la foc mic până când se topeşte şi ajunge ca un caramel. Luăm vasul de pe foc şi turnăm berea încet. Punem vasul înapoi pe doc şi lăsăm să fiarbă tot la foc mic până când lichidul s-a îngroşat, aproximativ 15-20 de minute, după care ar trebui să arate ca mierea. Adulţii pot consuma o lingură de sirop pe zi, iar copiii o linguriţă. După numai 12 ore vei observa îmbunătăţire a situaţiei, iar după 24 de ore tusea va deveni o amintire neplăcută.

Luăm vasul de pe foc şi îl turnăm într-un recipient de sticlă rezistentă şi în care putem păstra siropul. Dacă aveţi o tuse seacă puteţi adăuga o linguriţă de funze uscate de mentă sau cimbrisor în siropul călduț.
 

Adauga un comentariu