Eveniment-Social

Sisif de la Iasi: santurile de la Palat vor fi astupate pentru un concert – FOTO

Publicat: 04 iul. 2011

Nici bine nu au inceput sa sape santierul de la Palat, ca muncitorii care executa lucrarile vor trebui sa-l astupe. Totul din cauza unui concert care se va desfasura in fata Palatului in acest week-end. 12 trupe vor urca sambata si duminica pe scena de la Palat, in cadrul Ursus Evolution 2011. Este vorba de: Les Elephants Bizarres, E.M.I.L., Roa Junkyard, Cargo, Parazitii, Zdob & Zdub, The Mono Jacks, Guess Who, Suie Paparude, Grasu XXL, Puya si Iris. Pentru a putea desfasura concertul in bune conditii, oficialii municipalitatii au solicitat acum acoperirea a o parte din santier, pentru a permite accesul publicului spre scena. „Momentan, exista un acces inspre Piata Palatului, dar este foarte ingust. Motiv pentru care am solicitat celor de la Regia Autonoma de Transport Public si constructorului care executa lucrarile sa acopere o parte din sant pentru ca publicul sa poata asista la manifestarile de sambata si duminica. Pe langa concert, iesenii vor avea parte si de o serie de produse reci, dar si bere din partea organizatorilor. Noi le-am inchiriat parcarea de la Palat pentru o taxa de 27 de lei pentru fiecare metru patrat”, a declarat Ninel Berneaga, seful Biroului Organizare Evenimente Publice din cadrul primariei.
La randul lor, sefii RATP au declarat ieri ca vor turna un strat de piatra, dar totul ramane la decizia municipalitatii. „In acest moment exista acces spre Piata Palatului, dar, daca primaria va solicita sa-l marim, o vom face. Noi speram sa nu ne incurce prea mult si sa terminam cat mai repede santierul. Liniile au fost comandate si sunt in drum spre Iasi, urmand ca 10 vagoane de sina sa ajunga cat de curand”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP Iasi.
Cei doi kilometri de linii de pe Anastasie Panu vor fi reabilitati de firma Martin Rose, care a modernizat, incepand cu 2008, cele mai importante tronsoane din oras. Este vorba de 16,4 kilometri de cale de rulare, pentru care a primit aproape 20 de milioane de euro. Prin lucrarile de pe Anastasie Panu, valoarea contractului initial a fost majorata cu 20%. Banii bagati in liniile de tramvai au fost alocati dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si de la bugetul local.

Adauga un comentariu