Eveniment-Social

Sistem angiografic de ultima generatie, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

Publicat: 22 mai 2019
1

@ Un aparat medical de 1,5 milioane de euro a intrat in posesia Spitalului de Neurochirurgie din Iasi @ Investitia este una extrem de importanta, aparatul unic in tara fiind destinat neurochirurgiei interventionale

Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. N. Oblu" Iasi va beneficia de un nou aparat medical ultramodern, unic in tara, un aparat angiografic de ultima generatie. Aparatul se afla în dotarea unitatii medicale din subordinea Consiliului Judetean, care a asigurat suma de 1,5 milioane de euro, fonduri necesare achizitionarii. Echipamentul neurointerventional Bi-Plan Infinix-i asigura calitatea optima a imaginii, necesara în neurochirurgia interventionala.

"În situatia în care medicii efectueaza o embolizare, o angioplastie sau o alta procedura ghidata de imagine, cu ajutorul acestui dispozitiv sunt întotdeauna perfect pozitionati, ceea ce confera o mai mare eficienta si siguranta pentru bolnavi. Este o achizitie extrem de importanta pentru spitalul nostru, pentru pacienti. Facem medicina de performanta, iar pentru asta avem nevoie de cele mai moderne tehnologii. Din fericire, am gasit mereu deschiderea si sprijinul Consiliului Judetean care a înteles ca pentru sanatatea pacientilor este nevoie de investitii", a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iasi.

Conducerea CJ Iasi s-a aratat multumita de aceasta achizitie. "Vestile bune din sistemul iesean de sanatate continua. Pentru a doua oara în acest an, reusim sa aducem aparatura de cea mai înalta performanta la Spitalul de Neurochirurgie. Si de aceasta data este vorba despre o premiera la nivel national. Si nu ne vom opri aici, în acelasi fel procedam si cu celelalte spitale din subordine. Este în continuare nevoie de investitii, iar Consiliul Judetean le va face cu seriozitate", a afirmat Maricel Popa, presedintele CJ Iasi.

Vezi si: Cel mai sofisticat aparat de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi mai are nevoie de o semnatura pentru a putea fi pus in functiune

Sistemul angiografic poate fi folosit atât în patologia neurovasculara adulta, cât si pentru cea pediatrica. Designul inovator si dotarile de care dispune angiograful ofera medicilor acces optim la pacient si obtinerea unei calitati superioare a imaginii, ceea ce înseamna un diagnostic precis care ajuta specialistul sa prescrie un tratament corect. Sistemele Infinix sunt echipate cu algoritmi inovativi pentru o vizualizare excelenta a celor mai mici vase si a dispozitivelor interventionale. Aparatul asambleaza mai multe imagini si le reproduce în una singura, pentru a permite o evaluare vizuala mai clara. Reprezentantii unitatii medicale au aratat ca reconstructiile tridimensionale si navigarea intravasculara 3D în timp real înseamna siguranta, performanta si precizie. Dispozitivul umeaza sa fie instalat într-un spatiu special amenajat si va fi pus în functiune în aproximativ o luna de zile.

Adauga un comentariu