Telefoane mobile

Sistem de incarcare wireless pentru Samsung Galaxy S III?

Publicat: 20 mart. 2012

Samsung Galaxy S III face pasi catre eliminarea definitiva a conectorilor clasici, acomodati de obicei pe lateralul carcasei, tintind catre un design curat si chiar mai suplu decat este posibil in mod normal cu generatia actuala de modele smartphone.

Nu stim daca din ratiuni estetice sau poate dorinta de a aduce ceva nou, dar Galaxy S III pare sa fie primul smartphone din oferta Samsung al carui acumulator poate fi incarcat fara sa apelam la cabluri inestetice si incomode. In schimb, producatorul va oferi in pachetul cu accesorii un alimentator inductiv, de forma unei plachete pe care asezam telefonul atunci cand dorim sa il incarcam. Transferul efectiv de energie este realizat cu ajutorul unei bobine inductive, incorporata in capacul aplicat pe spatele telefonului.

Aparent, tehnologia de incarcare inductiva dezvoltata de Samsung poate functiona chiar si daca telefonul nu este asezat pe suprafata de transfer a incarcatorului, eficienta transferului de energie scazand gradual pana la o distanta limita de 1-2 metri.

Momentan nu este clar daca Samsung a decis sa elimine complet conectorul de alimentare clasic, oferind statia de incarcare inductiva ca dotare standard in pachetul cu accesorii, sau va oferi un pachet separat pentru ceri care doresc sa se bucure de noua tehnologie.loading...

Adauga un comentariu