Magazin

Sisteme de securitate inteligente – Primesti fotografia hotului instant pe telefon

Publicat: 25 oct. 2012
1

Intr-o lume a telefoanelor sofisticate, si casele pot avea sisteme de securitate inteligente. Camerele de supraveghere sunt de inalta rezolutie, usile antiefractie si yalele cu amprenta digitala.

Iar sistemul de alarma poate sa transmita in timp real, fotografii cu hotii care au intrat in locuinta. Tehnologia de ultima generatie, ii ajuta pe proprietari, sa plece mai linistiti in concediu.

In Romania, mai putin de 5% dintre locuinte sunt dotate cu sisteme de securitate. Dat fiind ca la fiecare ora au loc in medie 2 spargeri ati putea lua in calcul protejarea casei de hoti folosind si ultimele tehnologii: camere de supraveghere cu din ce in ce mai multi megapixeli, geamuri antiefractie sau usi smart.

Costurile sunt pe masura sigurantei pe care o ofera sistemele moderne de alarma si pleaca de la zeci de euro pana la cateva mii. Cea mai noua inventie este o camera care transmite imagini in timp real din locuinta, cand se declanseaza alarma.

„In doar cateva secunde de la patrunderea prin efractie se trimit primele trei poze pe email sau MMS, apoi inca doua cu momentul si zona prin care s-a patruns si alte 3 cu ce se intampla dupa”, spune un reprezentat al unei firme de securitate.

Sistemul, care costa aproximativ 600 de euro, mai are un avantaj: in cazul alarmelor false beneficiarul nu mai plateste deplasarea echipelor de interventie pentru ca agentii verifica imediat cu ajutorul imaginilor daca o cioara sau o pisica au declansat alarma.

Cine vrea sa adauge elemente de siguranta suplimentare poate sa cumpere usi smart, construite din materiale speciale, ca sa nu poata fi sparte de infractori. Iar la usi poate sa monteze si yale inteligente.

Yalele inteligente electromagnetice pot semnala daca ati uitat usa dechisa la poarta sau la scara blocului e o avertizarea sonora si luminoasa care atrage atentia rpoprietarului asupra caii de acces lasata deschisa.

Pe langa toate acestea, proprietarii isi pot monta in locuinte si camere cu termoviziune sau de inalta rezolutie, chiar cu 20 de megapixeli.

Sursa: Pro TV

Comentarii
  • este bun sistemul dar numai pentru bogatani, fiindca ei, hotii,ca asa au facut avere, ei striga HOTUL.
    Prea multi saraci pentru atatia bani, asa ca ..XXX

Adauga un comentariu