Eveniment-Social

Sisteme de securitate pentru taximetristi!

Publicat: 20 feb. 2013
1
Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD de Barlad, solicita Camerei Deputatilor dezbaterea, in procedura de urgenta, a proiectului legislativ ce vizeaza cresterea sigurantei soferilor ce lucreaza in taximetrie, prin dotarea autoturismelor cu sisteme de securitate. Acesta propune dotarea masinilor cu sisteme de securitate deductibile din impozit, anume un buton de panica prin care sa se transmita rapid la dispecerat si la 112 existenta unei agresiuni si sigurarea unui geam securizat care sa desparta soferul de clienti.
„Proiectul sta blocat in comisii, in timp ce oamenii isi pierd viata pe strazile din Romania. In urma cu un an am depus un proiect de lege ce viza cresterea sigurantei taximetristilor. Azi, un alt taximetrist este injunghiat la Botosani, in timp ce-si castiga salariul. Cazurile de soferi de taxi, agresati sau jefuiti in timp ce se aflau in cursa, nu sunt o surpriza. Recentul caz de la Iasi, cand un sofer de taxi, de 53 de ani, a fost injunghiat la nivelul gatului de catre o clienta, este doar unul dintr-o serie lunga. Taximetristul Nicolae Coicea, de 59 ani, a decedat dupa ce a fost injunghiat de opt ori in gat in timpul zilei, iar in 2010, in Campulung, Dumitreu Gruianu, de 60 de ani, a fost gasit mort in portbagajul masinii incendiate, dupa ce a fost injunghiat in torace. Reprezentantii Camerei Taximetristilor au precizat ca in Romania nu exista sisteme protectie care sa-i protejeze pe soferii firmelor de taximetrie, iar soferii spun ca singura masura care s-a luat candva in calcul a fost renuntarea la centura de siguranta”, precizeaza medicul Tudor Ciuhodaru. 
Comentarii
  • ca si taximetrist m-as bucura pt aceste sisteme, insa, specific birocratiei din romania si grija angajatorilor pt noi aceste sisteme se vor lasa mult asteptate. Pana ce se vor implementa, nu ne ramane decat sa ne bazam pe intuitie si sa refuzam clientii care ni se par in neregula (singurul drept care il mai avem)

    • stau si ma gandesc: legile nu sunt pentru toti? chiar nu sunt capabili sa adopte o lege? pt ce sunt platiti atatia parlamentari si senatori? sa isi rezolve ei problemele? dar la nenorocitii astia care suntem noi si muncim, poporul, chiar nu se gandesc? prostimea tot prostime ramane, traiasca USL-ul, doar l-a votat majoritatea, si cu o mana da si cu 2 ia.platim taxe , impozite, drumuri jale, platim CAS si murim in spitale, platim functionari care ne trateaza in greata si sictir. SA TRAITI BINE!

Adauga un comentariu