Securitate

Site-ul CIA, atacat si blocat de hackerii afiliati gruparii UGNazi

Publicat: 24 apr. 2012

Site-ul Agentiei Centrale americane de Informatii (CIA) a fost inaccesibil pentru cateva ore, luni dupa-amiaza, dupa ce a fost atacat de hackeri, scrie The Telegraph.

Site-ul cia.gov a fost indisponibil in intervalul orar 23.00 – 01.00 (ora Romaniei – n.r. ), reclamand un atac cibernetic de tip DoS al grupului de hackeri UGNazi. Initial, atacul asupra cia.gov a fost revendicat de gruparea Anonymous care a postat pe Twitter „CIA TANGO DOWN„- Mai tarziu insa gruparea a recunoscut ca atacul a fost al colegilor din activisti din UGNazi.

CIA nu a confirmat atacul, dar a spus ca va investiga situatia. Hackerii sustin ca au atacat si site-ul web pentru Natiunile Unite.

In timpul atacurilor, hackerii au avut acces la date cu caracter personal din registrele judiciare din Alabama, la fel si cateva email-uri ale unei companii miniere din Mexic. Datele furate ar fi vizat aproximativ 46.000 de persoane care au fost chemate in instanta in diverse cauze sau dosare.

Grupul a declarat ca atacul a fost ca raspuns fata de „legislatia rasista” adoptata de statul Alabama. Nu este prima data cand site-ul CIA a fost atacat de catre hackeri. Luna trecuta site-ul a fost deconectat temporar in jurul aceleiasi ore, gruparea Anonymous revendicand atacul.loading...

Adauga un comentariu