Stiri

Site-urile care atrag miliarde de vizitatori anual

Publicat: 13 ian. 2011

43 de site-uri de Internet au atras, anul trecut, nu mai putin de 53 de miliarde de vizitatori, conform unui studiu al firmei MarkMonitor.

Site-urile monitorizate de compania MarkMonitor sunt site-uri de file-sharing, astfel  se explica audienta incredibila a acestora.

Cele mai accesate site-uri de file-sharing anul trecut au fost RapidShare.com, Megavideo.com si Megaupload.com, împreuna având peste 21 de miliarde de vizite.

Site-urile de file-sharing sunt acelea care permit partajarea de fisiere, punerea la dispozitie si predarea mai departe a acestora prin Internet.

Numarul de vizite nu este egal cu numarul de descarcari de fisiere, a declarat Mark Mulligan, analist la firma de cercetare Forrester.Cifrele arata, însa, ca site-urile de file-sharing sunt din ce în ce mai populare si devin un mijloc de propagare a filmelor si a muzicii piratate.

Site-ul elvetian RapidShare.com a intrat de mai multa vreme în atentia RIAA (Recording Industry Association of America) fiind acuzat ca gazduieste cantitati uriase de continut ilegal.

Americanii cer instalarea de filtre pe astfel de site-uri pentru a împiedica încarcarea de materiale piratate. Un tribunal din Dusseldorf, Germania, a decis saptamâna trecuta ca Rapidshare nu este nevoit sa instaleze astfel de filtre. S-a constatat ca reprezentantii site-ului au luat masuri suficiente pentru a lupta împotriva pirateriei.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit