News Flash:

Situatia accizelor incepand cu ianuarie 2007

28 Noiembrie 2006
1400 Vizualizari | 0 Comentarii
• Persoanelor autorizate ca antrepozitari si locurilor autorizate ca antrepozite fiscale li se va atribui de la 1 ianuarie 2007 de catre autoritatea fiscala competenta un cod de accize • Incepand cu anul viitor va fi introdusa taxa speciala pentru autoturismele si autovehiculele aduse in tara
Incepand cu 1 ianuarie 2007, odata cu intrarea in vigoare a noilor reglementari ale Codului Fiscal, vor fi operate o serie de modificari privind regimul accizelor si regimul de autorizare a antrepozitelor fiscale. In prezent, in judetul Iasi exista 20 de antrepozite fiscale, dintre care 11 de imbuteliere a vinurilor linistite, cinci de depozitare a uleiurilor minerale, doua antrepozite de productie tuica si rachiuri de fructe, trei de productie a bauturilor alcoolice spirtoase, unul de imbutelierea a vinurilor spumoase, unul de productie a berii si un antrepozit fiscal de productie de arome si esente alimentare. Sunt autorizati in acest sens si doi importatori de bauturi spirtoase. Registru electronic Incepand cu 1 ianuarie 2007, autoritatea fiscala competenta va trebui sa alcatuiasca un registru electronic de date care sa contina lista persoanelor autorizate ca antrepozitari si operatori inregistrati, precum si locurile autorizate ca antrepozite fiscale. Persoanelor autorizate in acest sens le va fi atribuit de catre autoritatea fiscala un cod de accize. Acest registru electronic va fi intocmit pe baza declaratiilor de identificare pe care antrepozitarii fiscali au obligatia sa o depuna la autoritatea fiscala centrala. Din 2007 nu va fi necesara autorizarea ca antrepozitari fiscali de catre producatori de vinuri linistite care produc in medie mai putin de 200 hectolitri pe an. O alta modificare majora de anul viitor este si taxa speciala care va fi platita pentru autoturismele si autovehiculele aduse din strainatate. De la plata acestei taxe speciale sunt exceptate cele care sunt special echipate pentru persoanele cu dizabilitati. Aceste taxe speciale vor fi platite in momentul in care se face prima inmatriculare in Romania. Pentru stabilirea taxelor speciale ce trebuie platite sunt luate in calcul mai multe aspecte, si anume capacitatea cilindrica, norma de poluare sau tipul autoturismului si anul de fabricatie al acestuia. Sunt scutite de la plata taxelor speciale autoturismele care sunt incadrate in categoria "vehicule istorice" sau care sunt provenite din donatii sau finantari directe, din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica acordate pentru diferite categorii de institutii. In ceea ce priveste nivelul accizelor aplicate pentru perioada 2007-2010, este stabilita o creste a valorii accizei tutun prelucrat si a produselor energetice si o scadere a accizelor la cafea, articole din cristal, bijuterii din aur. De asemenea, vor fi platite accize si pentru produsele de parfumerie, aparate video, gaz natural care este utilizat drept combustibil pentru incalzire, carbune si cocs, si de asemenea la produse care pot substitui cu usurinta produsele pentru care se datoreaza accize (benzina de extractie, uleiuri lubrifiante aditivi).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

registru electronic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020173 (s)