Eveniment-Social

Situația Covid-19 la Iași, de Ziua Națională a României. Numărul pacienților decedați din cauza coronavirusului a ajuns la 338

Publicat: 01 dec. 2020
Incidențe COVID Iași
Harta infectărilor cu virusul COVID în județul Iași

 Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 01 decembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 20282 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 127 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5462 au fost externate (cu 14 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 338.

Situația locurilor din spitalele suport Covid-19

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 01 decembrie 2020, sunt ocupate 566 de paturi, din care 65 sunt paturi ATI. În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 65, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 16 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi ATI, unul la Spitalul Municipal Paşcani si unul la Spitalul C.F. Iasi.

     În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 151 paturi: 41 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase, 3 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 26 de paturi la Spitalul Hârlău,  3 paturi la Spitalul C.F Iasi, 3 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 23 paturi la Spitalul Militar şi 52 de paturi la Spitalul CF Paşcani. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 5 paturi ATI. În momentul de faţă sunt 18 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu  sunt ocupate cele două paturi ATI. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 01 decembrie 2020, un număr de 5150 de persoane se află în izolare, iar 3337 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 18362 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 19882 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii
  • De ce nu se spune ca numarul mortilor este aproape la fel ca anul trecut, ca sunti decese inevitabile ca urmare a bolilor preexistente si se tot propaga frica? Nu va e frica de Dumnezeu sa panicati lumea?

Adauga un comentariu