Local

Situația este tot mai îngrijorătoare la Iași! Peste 500 de noi cazuri în ultimele 24 de ore și alte aproximativ 800 de persoane sunt internate în spital

Publicat: 14 oct. 2021
Pacienții aduși la spitalul modular Lețcani
Au fost transferați primii pacienți la Spitalul mobil Lețcani

Rata de infectare este tot mai crescută în Iași, numărul noilor cazuri raportate depășind cifra de 500 în ultimele 24 de ore. Sute de pacienți infectați sunt internați în spitale, din care 88 sunt în stare gravă în secția ATI. Din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate, autoritățile locale au redeschis și spitalul modular de la Lețcani, în cursul nopții de 12 octombrie 2021

Situația infectărilor este tot mai îngrijorătoare în Iași! Sunt sute de noi infectări în fiecare zi, iar în spital cu greu se mai găsesc locuri libere. Pacienții primesc oxigen direct pe scaun, în sala de așteptare. Ieri-dimineață, 13 octombrie 2021, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean „Sfântul Spiridon” din Iași erau internați 27 de pacienți COVID-19, dintre care 12 cu necesar de oxigen. Nici în celelalte unități medicale din Iași situația nu era mai bună, fiind ocupate aproximativ 800 de locuri COVID-19, dintre care 88 în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Alți 107 pacienți au fost mai norocoși, fiind externați. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 540 de noi cazuri de infectări și 11 decese în rândul persoanelor infectate.

Acestea sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în secțiile ATI. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.212 în județul Iași. Direcția de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar COVID-19 în județul Iași la Spitalul Clinic de Urgență „Prof.Dr. N. Oblu”, în Unitatea de Primire Urgențe, unde patru cadre medicale sunt infectate. În această situație, pozitivii au fost izolați la domiciliu. S-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției.

Au fost operaționalizate primele locuri ATI la spitalul modular Lețcani

Spitalul modular de la Lețcani a fost redeschis în cursul serii de 12 octombrie 2021, după o mică întârziere. Primii 10 pacienți au fost transferați în cursul nopții. Ieri, 13 octombrie 2021, odată cu instalarea stocatorului de oxigen, au fost operaționalizate și primele locuri în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Fiind finalizate lucrările și verificările la stocatorul de oxigen de la Lețcani, începând de astăzi (13.10.2021), echipa medicală a Spitalului de Boli Infecțioase care deservește secția de Anestezie și Terapie Intensivă va admite 6 pacienți, ulterior vom operaționaliza și celelalte saloane. Vom îngriji cu simț de răspundere pacienții, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere a siguranței acestora.

Pentru pacienții care prezintă o formă medie a infecției COVID-19, am operaționalizat până acum 20 de paturi, având capacitatea până la 70 de paturi, iar pacienții care necesită îngrijire în ATI, în primă fază vom merge spre 24 de paturi, dezideratul nostru fiind 48 de paturi ATI. În momentul de față, pe sectorul pentru pacienții cu forme medii am operaționalizat 20 de paturi, din care 10 locuri destinate pacienților de sex feminin și 10 pentru cei de sex masculin. Sperăm să nu ajungem la un număr foarte mare de pacienți. În prezent îngrijim 11 pacienți cu forme medii în cadrul secției exterioare Lețcani”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.

Comentarii
  • Toata lumea stie ca se umfla numarul mult peste adevar iar mass media le canta in trambita. presa din ro a ajuns mai ieftina decat o hartie igienica folosita deoarece nu mai releva ADEVARUL.

  • E o luptă aprigă pentru ca sa se consume dozele multe de vaccin.Altfel nu se explica de ce nu dau medicamente in spitale și farmacii.
    Dar va veni timpul cand vor da socoteala pentru tot.

  • Mai au multe doze de vaccin si trebuie injectarea.Altfel nu se explica de ce nu dau medicamente in spitale și farmacii.
    Lasă oamenii sa moara.

Adauga un comentariu