Local

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Publicat: 01 iul. 2020
Bilanț coronavirus 5 iulie 2020

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost publicată de Direcția de Sănătate Publică Iași miercuri, 1 iulie 2020.

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Un număr de 2.722 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 225 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform ultimelor centralizări, un număr de 20 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 10 persoane au ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.”, potrivit DSP Iași.

Misiuni instituționale

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 599 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

ISU a efectuat 7 misiuni, din care: o misiune de transport către unități spitalicești, 2 misiuni de transport către spațiile de izolare, 2 misiuni de decontaminare biologică și 2 misiuni specifice.

IPJ a efectuat 245 misiuni specifice. IJJ a efectuat 51 misiuni, din care: 39 misiuni de patrulare auto, 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni de cooperare spitale și 8 alte misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 109 misiuni, din care: 48 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 misiuni de transport către spațiile de carantină, o misiune transport către spațiile de izolare, 3 misiuni transport de probe biologice, 56 misiuni de decontaminare biologică şi 8 alte misiuni specifice.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 46 misiuni, din care: 6 inspecții la spațiile de carantină, 5 inspecţii pe tema pandemiei și 35 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19 în România

Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.667 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 30.06.2020 (10:00) – 01.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (5 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, BistrițaNăsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 326 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  833 de persoane. Alte 60.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 722.697 de teste.

Comentarii
  • In „dulcele” stil DSP Iasi, nici o masura de educatie, adevarata preventie, ci numai constatari si, bineinteles, sanctiuni, sanctiuni, sanctiuni… Nu am vazut, conform trasparentei institutionale, nici un raport legat de starea epidimiologica a judetului Iasi, in cazul nostru, pe localitati, macar saptamanal…Ni se prezinta doar date seci si interpretari numerice, care nu au de a face cu statistica, care este o stiinta. De ce se tem de adevar DSP Iasi, GCS si conducatorii??? Cand, Dumneavoastra, cei trecatori in functii publice veti avea incredere in oameni si veti cultiva cetateanul responsabil? Va veni si data scadentei…

Adauga un comentariu