Sport

Situatia stadioanelor pentru Euro 2020. Razvan Burleanu a anuntat cand va fi gata „noul Dinamo”

Publicat: 20 nov. 2018
1

România va organiza patru meciuri la Euro 2020, trei în cadrul grupelor, si unul în optimi, astfel ca lucrarile de modernizare ale stadioanelor alese sunt în plina derulare. Razvan Burleanu (33 de ani), presedintele Federatiei Române de Fotbal, a anuntat printre altele si când va fi gata stadionul Dinamo, care a iesit însa din calcule pentru turneul final de peste doi ani.

"Toate stadioanele vor fi gata pentru Euro 2020, ma refer la cele trei mediatizate deja (n. r: Steaua, Rapid si Arcul de Triumf), nu si al patrulea, Dinamo. Tragem tare! Noi, ca Federatie, ne dorim ca Dinamo sa beneficieze de un stadion modern în anul 2021", a spus Razvan Burleanu.

Conform temei de proiectare transmisa de beneficiar, capacitatea noului stadion va fi de 18.000 de locuri, asta în ciuda faptului ca oficialii FRF ar fi recomandat o arena cu 20.000-25.000 de locuri. Întreaga lucrare se pare ca va costa între 30 si 38 de milioane de euro. Antrenorul echipei de rugby a lui Dinamo, Cristi Hîldan, a dezvaluit ca lucrarile la noua arena, care va fi construita în locul actualului velodrom din Stefan cel Mare, vor începe în martie 2019. Rugby-istii au vestiarele chiar în spatiul destinat viitorului stadion.

"Din ce stiu eu, primul buldozer la velodrom va intra în luna martie a anului viitor! Mai sunt aproximativ patru luni de asteptare. Chiar zilele acestea ni s-a stricat instalatia de încalzire în vestiar si am mers la conducerea Clubului Sportiv. Ni s-a transmis ca nu se poate repara pentru ca urmeaza sa fie darâmat. Norocul nostru e ca luam vacanta la începutul lui decembrie si, dupa aceea, am înteles ca ne vor da un nou spatiu unde sa ne facem vestiar", a declarat fratele fostului capitan al lui Dinamo, Catalin Hîldan, pentru doardinamo.ro.

Cristian Borcea, fostul actionar al lui Dinamo, a identificat marea problema pe care o are echipa sa de suflet în ultimii ani. "Neaparat trebuie facut un stadion nou în «Stefan cel Mare», pentru ca Dinamo pierde între 15 si 20 de puncte pe sezon tocmai din cauza asta, ca nu are stadion. Are cel mai vechi si urât stadion. O noua arena, de 20.000 – 25.000 de oameni ar face ca Dinamo sa se bata an la an la campionat, mai ales ca aceasta echipa are si un centru de copii si juniori foarte bun. Au luat anul trecut campionatul la U17 si  la U19, anul acesta, iar la U19 trebuie si la echipa mare", a spus Borcea.

Chestionat ce parere are în legatura cu faptul ca actualul actionar al ros-albilor, Ionut Negoita, nu ar investi suficient de mult pentru ca echipa sa fie iar o forta, Borcea a replicat: "Nu vreau sa intru în detalii, dar Ionut a spus ca acesta este bugetul si trebuie sa ne obisnuim ca nu mai sunt banii si echipele de anul trecut, când se bagau foarte multi bani, cu contracte de 400.000-500.000 de euro pe an. Acum, în afara de Steaua si de CFR nu mai sunt echipe care sa dea acesti bani", a mai spus Borcea.

Reprezentantii UEFA au derulat cea de-a treia vizita la Bucuresti pentru a constata stadiul pregatirilor pentru organizarea Euro 2020. Astfel, în perioada 5-8 noiembrie 2018, peste 70 de specialisti ai forului de la Nyon au inspectat 16 obiective din Bucuresti, care sunt în planul de organizare pentru turneul final: cele doua aeroporturi, Gara de Nord, hoteluri, baze de antrenament, piete publice, Arena Nationala.

Împreuna cu organizatorii locali de la Primaria Capitalei si cu intermedierea Federatiei Române de Fotbal, reprezentantii UEFA au discutat minutios pe planurile a 18 proiecte-capitol ale Euro 2020, cum ar fi managementul stadioanelor, accesul spectatorilor, ceremoniile de meci, facilitati de cazare, siguranta si securitatea echipelor si spectatorilor, regimul comercial, facilitati media, angrenarea voluntarilor si altele.

12 orase vor gazdui meciuri la Campionatul European din 2020 (12 iunie – 12 iulie 2020): Bucuresti, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen si Budapesta.

Adauga un comentariu