Actualitate

Situatia traficului in Moldova: toate restrictiile de pe drumurile nationale au fost ridicate

Publicat: 20 nov. 2018
1

La acest moment, circulatia pe drumurile nationale din regiunea Moldovei se desfasoara in conditii de iarna, cu sectoare de zapada framantata la acostamente, in strat de 0-2 cm, fara blocaje sau restrictii cauzate de starea vremii sau carosabilului. Aceasta in conditiile in care, pe fondul ninsorilor abundente, in ziua de luni, 19 noiembrie, au existat restrictii pentru autovehiculele cu masa maxima admisa mai mare de 7.5 tone pe DN 28 (Casa de apa – Targu Frumos), DN 28 (Tomesti – Raducaneni – Albita), DN 28A (Targu Frumos – Pascani – Motca), DN 11 (Bacau – Onesti), DN 28B (Botosani – Flamanzi), DN 29 (Botosani – Suceava). Mentionam ca aceste restrictii, ridicate in cursul serii trecute, au fost impuse pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire si pentru evitarea blocajelor in trafic, cauzate in principal de dotarea necorespunzatoare pentru conditii de iarna a autovehiculelor de mare tonaj. 
Aducerea carosabilului la parametri circulabili a fost posibila printr-un efort sustinut al echipelor DRDP Iasi, care, pe parcursul zilei de ieri si a noptii de 19/20 noiembrie, au actionat cu 156 de autoutilaje si au imprastiat peste 4.000 de tone de material antiderapant. 
In continuare, zona Moldovei se afla sub avertizare de vreme nefavorabila. Potrivit prognozei, pana maine dimineata, la ora 10:00, se vor inregistra polei, precipitatii moderate cantitativ – ploaie, precipitatii mixte in zona de munte, mai ales ninsoare in Moldova, si intensificari ale vantului. Pe arii restranse, se va semnala polei. Ninsorile abundente din ziua precedenta au condus la depunerea unui strat de zapada consistent in zona de drum, pe alocuri (judetele Botosani si Neamt) fiind inregistrate si depuneri de 30 cm. 
Momentan, cerul este acoperit in toata regiunea, cu ninsori slabe in judetul Botosani, iar temperatura aerului este cuprinsa intre -2 (Campulung Moldovenesc)  si 2 grade Celsius (Galati). 
Pentru informatii privind starea drumurilor nationale din zona Moldovei, DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic prin Dispeceratul sau deschis in regim de permanenta – tel. 0232/213168. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Nationale.
 

Adauga un comentariu