National

Situație alarmantă la UNIFARM! Medicamente, materiale sanitare și ventilatoare, blocate în depozite

Publicat: 01 oct. 2020

În ciuda faptului că UNIFARM a reprezentant unul dintre pionii principali în lupta împotriva coronavirusului, se pare că societatea a fost lăsată de izbeliște. Aceasta are un rol important în aprovizionarea spitalelor cu tratamente si materiale necesare. Se pare că în ultima perioadă nu s-au mai făcut comenzi către această companie a statului. Stocurile sunt blocate.

Un angajat al acestei instituții a menționat că nu înțelege de ce nu sunt utilizate stocurile disponibile. UNIFARM dispune de dezinfectanții și materialele necesare pentru a dota spitalele din România. Acesta a afirmat că, cel mai probabil, prin situația actuală se dorește închiderea companiei și introducerea pe piață exclusiv a firmelor private.

Conform surselor apărute în presă, conducerea UNIFARM nu dorește să ofere explicații cu privire la modul în care este gestionată în prezent instituția. Două sute cincizeci de ventilatoare se află blocate. Acestea ar putea salva numeroase vieți dacă ar fi distribuite în unitățile medicale, în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). De asemenea, 25 de milioane de măști se află în depozitele companiei.

Cum sunt justificate stocurile blocate

Stocurile de măști, dezinfectanți și alte materiale care se află blocate în depozitele UNIFARM au fost achiziționate în plină pandemie de coronavirus, atunci când prețurile erau mult mai mari. Conducerea instituției a afirmat, conform surselor, că acestea nu mai pot fi vândute în România din cauza prețurilor ridicate de achiziție.

Totuși, ținând cont de situația actuală a pandemiei de SARS-CoV-2, printr-o inițiativă legislativă a autorităților, acestea ar putea fi distribuite în școli, către familiile defavorizate sau alte instituții ale statului.

Comentarii
Adauga un comentariu