National

Situație alarmantă semnalată de medicul Virgil Musta la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Publicat: 19 iul. 2020
Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta vorbește despre decesele provocate de COVID-19, la pacienții care nu au comorbidități

Situație alarmantă semnalată de medicul Virgil Musta. Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a afirmat că în unitatea medicală pe care o conduce nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienții infectați cu coronavirus. Odată cu creșterea numărului zilnic de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, foarte multe spitale au fost puse în dificultate. Totuși, conform autorităților, situația este momentan sub control.

„La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, „Victor Babeș”, nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la Terapie Intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă.

Cum spuneam, la Spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar”, a declarat Virgil Musta.

Fiți atenți! Bolnavii COVID-19 se plimbă cu mijloacele de transport în comun

Fiți atenți! Bolnavii COVID-19 se plimbă cu mijloacele de transport în comun. Românii sunt avertizați de către medici că pacienții testați pozitiv părăsesc spitalele, fără a putea fi opriți. Ba mai mult, aceștia folosesc mijloacele de transport în comun, potrivit unei declarații date de către profesorul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Conform ultimei raportări, au fost confirmați cu noul coronavirus aproximativ 660 de pacienți. Toate aceste persoane s-au externat la cerere, printre care și persoane care au simptome. Mulți dintre ei sunt adepții teoriilor conspiraționiste și nu cred în acest virus, iar ceilalți aleg să meargă acasă și să se trateze singuri.

Fenomenul va fi din ce în ce mai întâlnit

Chiar dacă riscă să se deschidă un dosar penal pe numele lor pentru zădărnicirea combaterii bolilor, mulți oameni ies la cerere din spitale. Medicii avertizează că acești pacienți care nu au o atitudine conștientă față de realitatea înconjurătoare, preferă să plece acasă cu mijloacele de transport în comun și riscă să îi infecteze și pe ceilalți cu noul coronavirus.

Virgil Musta trage un semnal de alarmă. Fiți atenți! Bolnavii COVID-19 se plimbă cu mijloacele de transport în comun

Medicul de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, Virgil Musta, atrage atenția românilor asupra faptului că mulți dintre pacienții, fie ei simptomatici sau asimptomatici, sunt liberi să se plimbe cu mijloacele de transport în comun și riscă să infecteze și alte persoane. de asemena, el avertizează că vidul legislativ în care ne aflăm încă după decizia CCR privind carantina și izolarea pune în pericol comunitatea.

”Majoritatea pacienților au solicitat să rămână internați pentru că vor să-și protejeze familia, dar au fost și pacienți care abia au așteptat pentru a pleca. Din păcate, nu toată lumea are responsabilitate. Pleacă chiar cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri. Ei spun că au acest drept și doresc să se izoleze la domiciliu.

Consideră că au fost tratați suficient și, simțindu-se bine, preferă să fie izolați la domiciliu”, a declarat medicul Virgil Musta.

Adauga un comentariu