Eveniment-Social

Situatie critica pentru angajatii Dalkia: pericol iminent de accidente la locul de munca

Publicat: 15 sept. 2014
1

@ Ramasa fara clienti in sistemul centralizat de incalzire pe fondul preturilor ridicate, Dalkia Termo Iasi a trecut la disponibilizari masive ale angajatilor

Luna trecuta, aproximativ 80 de angajati ai Dalkia Termo Iasi au fost concediati si, conform surselor implicate in sistemul public de termoficare, alti 100 de ieseni ar urma sa isi piarda locurile de munca in aceasta toamna. Potrivit acelorasi surse, imediat dupa terminarea sezonului de incalzire, in primavara anului viitor, cea mai mare parte a angajatilor de la CET 2 Holboca vor fi trasi pe linie moarta de francezi. Conducerea companiei franceze refuza sa ofere informatii sau sa comenteze orice aspect legat de concedierea angajatilor.

Pe langa stresul si grija ca multi dintre ei vor fi concediati, cea mai mare grija a salariatilor Dalkia Termo Iasi sta in nesiguranta la locul de munca. Practic, acestia se afla intr-o situatie critica tinand cont ca, pentru exploatarea in conditii de siguranta a utilajelor (unele dintre ele extrem de periculoase), este necesar un numar minim de angajati. „Este de temut ce se va intampla la exploatare dupa aceste concedieri. Va pot spune ca inca dinaintea concedierilor nu se respecta ISCIR-ul si normele de siguranta in primul rand pentru ca nu exista destui oameni care sa supravegheze utilajele. Pai, stiti ce se poate intampla daca explodeaza un cazan sub presiune, sau o teava cu apa fierbinte? Ei acum concediaza oameni pentru ca nu au clienti, dar vor sa produca fara oameni care se pricep. Stiti ce ne-au spus cand le-am reprosat ca nu sunt destui oameni la supraveghere? «Punem camere video si nu mai avem nevoie de voi». Sa le spuna asta familiei lui Dumitru Costin care a murit pentru ca nu mai era nimeni langa el”, spune unul dintre iesenii disponibilizati de Dalkia Termo.

Citeste si: Un barbat a murit in urma unui grav accident la CET Iasi – FOTO, VIDEO

Aceste lucruri se intampla in conditiile in care chiar sefii Dalkia au spus in anul 2012 ca numarul minim al angajatilor pentru exploatarea in siguranta este de 520, iar in momentul de fata mai exista doar circa 400. „Cand s-au incheiat contractele pe perioada determinata, in urma testarilor au ramas 520 de persoane care vor avea contracte pe perioada nedeterminata. Evaluarea modului de gestionare a serviciului de termoficare in conditii de siguranta a dus la concluzionarea faptului ca necesarul de personal este de 520 de angajati, deci nu vor exista concedieri„, preciza in anul 2012 Ana Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi.

Reamintim faptul ca un iesean angajat al Dalkia si-a pierdut viata la locul de munca pe 13 ianuarie 2013 imediat dupa un val de concedieri. Persoana decedata se afla singura la banda transportoare care trebuia supravegheata de minimum 3 angajati.

Citeste si: EXCLUSIV! Concedieri in masa la ultimul gigant industrial din Iasi! Caz strigator la cer!

Comentarii
 • Triasca marea adunare nationala in frunte cu cel mai iubit conducator jim-ba-tu, jeg-ul romaniei POOOOOONTAAAAAAAAA Uraaaaaaaaaaaaaa,Uraaaaaaaaaaaa,Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • Daca Dalkia ar respecta legea, eu ar trebui sa cost 109 lei.
  Dar Dalkia nu respecta legea si atunci eu cost 265 de lei si mai sunt si ****** in factura consumatorilor iar cei ce erau la sistemul centralizat au inceput sa se debranseze ramanand la sistem numai batranii care au pensii mici si cei ce le este frica ca centrala termica din casa sa nu explodeze.
  In cartierele „tinere” ale Iasului mai sunt bransati intre 10 si 12% ajungand Iasul sa mai aiba aproximativ 18.000 de cetateni la sistemul centralizat de incalzire.
  Pe cei de la Dalkia ii intereseaza bonusul de cogenerare, pe ce doua componente energie termica si curent electric, primit de la institutiile statului Roman nu serviciul de calitate oferit cetatenilor.
  Si inca un amanunt dela Dalkia vor pleca 98 de angajati nu 80, deci mai urmeaza sa plece inca 18 angajati.

 • SITUATIE CRITICA ACUM??? IN 2012 CE A FOST??? ATUNCI LE PAREA BINE.CATEAUA SI STEARPA DE LA CHIMIC AU DAT AFARA OAMENI CAPABILI CU COPII IN SCOLI SI BOLNAVI. AU TINUT PUPINCURISTII.

 • Primul exemplar hibrid confirmat stiintific de oaie incrucisata cu capra existent la ora actuala in lume a fost descoperit la o ferma din Deiderode, zona centrala a Germaniei, anunta azi agentia DPA, potrivit AGERPRES.
  Un vitel nascut cu un ochi in frunte, este venerat in India.
  Este o asemanare izbitoare intre ce a mai ramas din cet, comentariile postate, senzational si laboratorul chimic din termoficarea urbana!

 • Am mai scris si mai spun inca: dati-i domle in judecata, nenorocitii, sa va dea banii cand va concediaza. Ca au de unde, da-i incolo!

Adauga un comentariu