Local

Situatie de cosmar! Bancile nu mai au pic de mila pentru acest afacerist!

Publicat: 11 ian. 2015
1

@ Problemele se aduna in dreptul uneia dintre cele mai mari firme din Iasi @ Dupa ce si-a vazut imperiul financiar prabusindu-se, acest afacerist este in continuare haituit de creditori

Situatia celei mai mari firme detinute de afaceristul iesean Constantin Comanescu se complica. Inceputul anului 2015 a adus modificari in situatia societatii Remat SA, unii creditori nefiind de acord cu decizia instantei din data de 2 decembrie, anul trecut, care decidea deschiderea procedurii generale a insolventei, la cererea debitorului. Concret, este vorba de Banca Comerciala Romana (BCR) care a facut apel impotriva incheierii dispuse de instanta. Datoriile acumulate de aceasta firma au atins un nivel greu de imaginat pentru o societate ce parea a fi un gigant economic greu de destabilizat. Astfel, intr-un tabel preliminar al creditorilor depus la Tribunalul Sindic au fost declarate datorii de peste o mie de miliarde de lei vechi. Mai precis suma a ajuns la 100.388.640 lei, adica aproximativ 22.867.571 de euro. BCR este unul dintre marii creditori ai Remat. De altfel, bancile comerciale fiind primele pe lista creditorilor.

Astfel, pe langa cei de la BCR care au de recuperat aproximativ 12,5 milioane de lei, figureaza si Banca Transilvania, Bancpost si Raiffeisen Bank, ce in total aduna si ele peste 70 de milioane de lei vechi. Pe langa aceste entitati pe lista celor pagubiti de Remat apar si salariatii firmei, statul roman si alte societati comerciale. Insolventa Remat a venit dupa ce, initial, omul de afaceri ceruse aprobarea unui concordat preventiv. Acesta ar fi ajutat firma in dificultate fara a se ajunge la procedurile de executare silita demarate de creditori. In baza acestei proceduri, cei de la Remat ar fi trebuit sa se inteleaga cu creditorii pentru plata esalonata a datoriilor. Dupa ce negocierile, ce au tinut luni de zile, au esuat, fapt facut public de practicianul in insolventa, judecatorul a inchis concordatul, iar in aceeasi zi Remat a cerut insolventa. De amintit ar fi si faptul ca Remat este una dintre cele mai mari companii din zona Moldovei, avand ca obiect de activitate recuperarea deseurilor si a resturilor metalice reciclabile. Firma ieseana este si unul din angajatorii importanti ai zonei, avand aproximativ 200 de angajati.

Comentarii
Adauga un comentariu