Local

Situatie disperata pentru o companie din Iasi! Falimentul bate la usa unui client favorit al statului

Publicat: 01 sept. 2014
1

@ Desi a incasat sume mari de la stat, o firma se zbate in datorii @ Creditorii si-au pierdut rabdarea cu firma rau-platnica @ Incercari disperate de a salva o afacere candva profitabila

Societatea ieseana Global Eco Center SRL a ajuns la mana instantelor, dupa ce o firma din Campulung Muscel a cerut intrarea in insolventa pentru datorii neachitate. Istoria firmei iesene este una in care contractele cu statul au fost o constanta. Global Eco Center a avut de-a lungul timpului contracte cu ARO Campulung Muscel, cu Transelectrica sau Imprimeria Nationala.

De la activitatea desfasurata pe platforma fostei fabrici de masini de teren a pornit si actuala situatie. Conform profilului firmei, Global Eco Center ar trebui sa ofere toate solutiile viabile pentru managementul deseurilor periculoase si nepericuloase si remedii la problemele tehnice din toate ramurile industriale. Societatea care a intentat actiune impotriva firmei familiei Tofan este Landmark Management. Aceasta detine o mare parte a terenurilor fostei platforme Aro de la Campulung Muscel, fiind vorba de peste 40 ha din totalul de 70 ha al fostei fabrici. Pentru a putea detine aceste terenuri, celor de la Landmark Management li s-a impus un plan de mediu, prin care trebuiau neutralizate deseurile provenite de la fabrica Aro. Global Eco Center a fost firma care a castigat licitatia si a trebuit sa se ocupe de acest proces, inchiriind un depozit de la proprietarii domeniului. In 2012, firma din Iasi a fost implicata intr-un scandal privind un incendiu tocmai la acest depozit, moment la care Vasile Tofan a acuzat posibilitatea unui sabotaj. Datoriile acumulate de societatea ieseana provin tocmai din aceasta relatie contractuala cu Landmark Management.

Prea multe nu am de declarat. Situatia este reala, o firma a cerut insolventa pentru niste datorii mai vechi pe care le aveam la ei. Noi incercam acum sa obtinem un concordat preventiv pentru a putea sa ne intelegem cu creditorii„, declara Vasile Tofan, administrator al Global Eco Center SRL. Ramane de vazut daca incercarile administratorilor de a salva firma de la insolventa si faliment vor avea sorti de izbanda.

Adauga un comentariu