National

SITUATIE DRAMATICA, dupa CODUL PORTOCALIU. Ambulantele incearca sa ajunga la bolnavi, dar nu pot

Publicat: 26 ian. 2014
1

Mai multe ambulante incearca sa ajunga la bolnavi din judetul Buzau, intre care se afla si un copil cu convulsii, insa autosanitarele inainteaza extrem de greu din cauza viscolului puternic si a stratului foarte mare de zapada.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Marius Sirbescu, duminica dimineata, sunt in curs de desfasurare mai multe misiuni pentru rezolvarea unor cazuri medicale urgente. Astfel, potrivit sursei citate, o salvare incearca sa ajunga la un copil din localitatea Bentu, cu convulsii, inca din noaptea de sambata spre duminica. Desi salvarea are antemergator de la Drumuri Nationale, traseul este extrem de greu iar autosanitara inainteaza cu mare dificultate.
De asemenea, alta ambulanta incearca preluarea unei gravide din localitatea Movila Banului, dar si a altei femei insarcinate din Robeasca. În plus, o salvare este asteptata de mai multe ore la Albesti, comuna Smeeni, la un cardiac dispneic de 78 de ani.

În plus, pompierii incearca sa ajunga in mai multe localitati unde au fost semnalate incendii la locuinte, in localitatile Breaza, Pietroasele si Sarulesti, insa din cauza drumurilor acoperite cu un strat gros de zapada si a viscolului puternic nu reusesc sa ajunga. În toate cazurile actioneaza pentru localizarea si stingerea incendiilor serviciile voluntare din localitati.

Duminica dimineata, cinci localitati sunt partial fara curent electric – Naieni, Maracineni, Rusetu, Tintesti, Scortoasa si 11 sunt afectate total, respectiv Amaru, Blajani, Canesti, Chiliile, Glodeanu Sarat, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Posta Cilnau, Vernesti, Zarnesti. În total, peste 10.000 de consumatori nu au curent electric in gospodarii, multi inca din cursul zilei de sambata, de circa 24 de ore.

Citeste si: ”Stam aici ca niste caini, inghetam ca prostii, ca amaratii aia din Apuseni care au murit de frig”

În noaptea de sambata spre duminica, mai multe interventii de salvare a oamenilor din nameti au fost finalizate cu bine, dupa multe ore de incercari. Astfel, cei doi pacienti ce necesitau dializa si care se aflau in salvarea BGS au ajuns in sfarsit la spital dupa ce au fost preluati de o senilata. Misiunea a inceput sambata dupa-amiaza si s-a finalizat duminica, dupa miezul noptii. De asemenea, ambulanta cu asistent medical si conducator auto, de la substatia Mihailesti, care a ramas blocata in nameti a fost deblocata cu ajutorul jandarmilor.

Sambata noapte, la ora 22.00, efectivele din cadrul Jandarmeriei Buzau s-au deplasat in zona Mihailesti – Florica, pe DN2 E85, insa din cauza conditiilor meteo nefavorabile, carosabil acoperit cu strat mare de zapada, nu au reusit sa preia o persoana cu suspiciune de fractura la picior aflata intr-un autotren in afara partii carosabile si care fusese victima unui grav accident rutier, si nici patru lucratori de la Sectia DJ blocati la intersectia DN 2 E 85 cu DJ 203C Florica intr-un utilaj de deszapezire. În cele din urma, dupa ce in zona au fost mobiliza?i circa 40 de militari cu doua autospeciale 6×6 din cadrul UM 2000 Buzau s-a reu?it deblocarea persoanelor care au fost duse la spital duminica, incepand cu ora 04.30.

Comentarii
  • Unul din vinovati este Arafat care si-a construit o organizatie pe imagine, la orice caz important media se trimite SMURD si ordin Ambulanta sta pe loc. Daca exista acolo la caz si Ambulanta, exista si medic si asistent. Se pare ca e la moda politica lui Arafat stati ca rezolv eu sa apar la TV si au imprumutat si sefii de la ISU si alte institutii aceasta politica. Acele unitati militare cu elicoptere speciale pentru misiuni de salvare nu li s-a solicitat sprijinul sa decoleze ca trebuiau sa apara la tv anumite persoane, care sa mai ceara bani ca sunt inteligenti. Aici nu vorbim de oamenii angajati din sistem, vorbim de sistem, de proceduri si de cine este acolo sus si vrea sa apara ca un superman mereu la tv. Imaginea se vinde. Arafat este un fel de Gigi Becali sau Bianca Dragusin si sufera de sindromul imaginii la TV

Adauga un comentariu