International

Situaţie extremă în Slovenia! O femeie şi-a tăiat o mână pentru a beneficia de despăgubirile de asigurare

Publicat: 12 sept. 2020
Situaţie extremă în Slovenia!

O tânără de 22 de ani din Slovenia a fost condamnată vineri la doi ani de închisoare după ce şi-a tăiat mâna cu un fierăstrău circular în speranţa de a intra în posesia unei sume asigurate de aproape 400.000 de euro, relatează sâmbătă AFP care citează agenţia de presă STA.

Partenerul tinerei, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare de o instanţă din Ljubljana pentru că a determinat-o să recurgă la acest gest.

Julija Adlesic, care a rămas fără mână după ce şi-a secţionat-o complet la încheietură, a fost acuzată că a înscenat, împreună cu trei complici, un accident pentru a primi despăgubiri de 380.000 de euro şi 3.000 de euro pe lună până la sfârşitul vieţii, potrivit poliţiei.

Anterior, grupul contractase asigurări cu cinci companii diferite.

Julija Adlesic a fost transportată de complicii ei la spital fără mâna tăiată, grupul având intenţia fermă de a intra în posesia cele mai mari indemnizaţii pentru invaliditate permanentă, a indicat poliţia.

Însă, mâna a fost recuperată la timp şi cusută la loc, într-un spital din Ljubljana. Salariul mediu în Slovenia este de aproximativ 1.000 de euro.

Un bărbat a fost împuşcat în cap cu un pistol airsoft. Făptaşul, reţinut în Constanța

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Constanța, a fost reținut de mascați, după o intervenție în forță. Tânărul este acuzat că, în urmă cu o săptămână, după un scandal pe o stradă din centrul orașului, a împușcat un bărbat în cap cu un pistol cu bile, de tip airsoft.

Mai mult, același tânăr este acuzat că a tâlhărit o femeie în urma unui conflict între mai multe persoane izbucnit într-un imobil din oraș. Concret, tânărul a profitat de scandal pentru a-i fura cerceii.

Astăzi, tânărul a fost prins pe strada Cuza Vodă din Constanța și avea asupra lui un cuțit. El s-a opus reținerii, motiv pentru care polițiștii i-au chemat în ajutor pe luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Special, care au reușit să îl pună la pământ și să îl încătușeze.

„Urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare, polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța au identificat un tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea faptelor.

Astfel, la data 5 septembrie a.c., acesta a amenințat cu acte de violență două persoane în timp ce se aflau pe strada Ștefan cel Mare, trăgând asupra uneia dintre acestea cu un pistol cu bâle și provocându-i leziuni traumatice și tulburând ordinea și liniștea publică.

Tânăr înarmat cu un cuțit, pus la pământ de mascați, în Constanța

În cursul zilei de astăzi, agresorul a fost depistat pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanța. Dat fiind faptul că acesta avea asupra sa un obiect tăietor și s-a opus reținerii, a fost necesară intervenția polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Totodată, în sarcina persoanei în cauză, polițiștii au reținut săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă comisă la data de 11 septembrie a.c., în incinta unui imobil din municipiul Constanța, unde acesta ar fi smuls, prin violență, cerceii unei femei, ca urmare a unui conflict spontan între mai multe persoane.

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. , urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Comentarii
  • Coane , Eu stiu pe unu Ciampion care si-a tras un glont in cap ca sa scape se faliment. Ba chiar si de coarnele pe care i le punea nevasta. A scapat doar de umbra lui pe planeta asta.
    A… cred ca s-a scapat si pe el cand glontul i-a traversat teasta, dar asta chiar nu mai conteaza. A crapat ca un fraier.

Adauga un comentariu