Sport

Situație gravă la o fostă sfertfinalistă din Liga Campionilor! Clubul, obligat să concedieze angajații pentru a supraviețui

Publicat: 21 mai 2020

Clubul de fotbal Malaga CF (liga a doua), aflat în pragul dificultăților financiare accentuate de pandemia de coronavirus, a prezentat un plan de concediere colectiv, a anunțat, marți, gruparea spaniolă, citată de AFP. „Malaga CF a decis să lanseze o procedură de concediere colectivă începând de astăzi, 19 mai 2020″, a indicat Malaga într-o notă internă, precizând într-un comunicat că intenționează să procedeze la rezilierea și/sau suspendarea contractelor de muncă”.

„De câteva luni, entitatea noastră explorează diferite piste pentru a remedia situația economică dificilă pe care o traversează. Restructurarea clubului face parte din această serie de măsuri pentru a asigura viabilitatea Malaga CF”, a detaliat clubul.

Malaga, sfertfinalistă în Liga Campionilor, sezonul 2012/2013

Planul de concediere are drept scop reducerea cheltuielilor clubului prin diminuarea efectivelor sale, dar rămâne încă de văzut cine va fi afectat de această măsură și care este nivelul jucătorilor ce vor fi afectați.
Suspendarea sezonului de fotbal în Spania, din cauza pandemiei de coronavirus, a accentuat dificultățile financiare pe care le traversează Malaga, care se confruntă cu probleme economice de la debutul sezonului.

Clubul andaluz, sfertfinalist al Ligii Campionilor în 2013, dar retrogradat în divizia secundă în 2018, se află sub supravegherea fiscului spaniol de când justiția spaniolă l-a demis pe președintele acestuia, șeicul qatarian Abdallah ben Nasser Al Thani, și pe cei trei fii ai acestuia, care conduceau finanțele clubului, în februarie 2020.
Șeicul cumpărase Malaga CF în 2010 pentru 25 milioane euro, conform presei spaniole. Până în 2012, echipa a atras jucători de calibru, precum Santi Cazorla sau Ruud Van Nistelrooy, înainte de a pierde toate elementele sale de bază și de a retrograda în eșalonul secund
Adauga un comentariu