Eveniment-Social

Situatie incredibila pentru un elev olimpic din Iasi

Publicat: 14 iul. 2014
1

@ Situatie paradoxala si neclara in care a fost implicat un elev olimpic din Iasi @ Astfel, pentru o tanara de la Colegiul Racovita din Iasi, participanta la Olimpiada Internationala de Biologie din Indonezia, se va recalcula punctajul obtinut @ „Din ceea ce am inteles de la eleva, in cazul ei se va recalcula punctajul, asta pentru ca ar fi fost o greseala. Vom vedea ce se va intampla…”, a transmis prof. Paula Gavrilescu, directorul de la Racovita  

Nimeni nu ar fi crezut asa ceva! Recent, elevii români participanti la a XXV-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie, desfasurata în Bali, Indonezia, au obtinut trei medalii: o medalie de argint si doua de bronz. Totusi, cu toate ca din lot a facut parte si Theodora-Alexandra Constantin de la Colegiul National Emil Racovita din Iasi, aceasta nu a fost medaliata. „Din ceea ce am inteles de la eleva, in cazul ei se va recalcula punctajul, asta pentru ca ar fi fost o greseala. Vom vedea ce se va intampla…”, a transmis prof. Paula Gavrilescu, directorul de la Racovita.

Peste toate acestea, reusita tinerei Alexandra, eleva in clasa a XII-a, a fost una aparte. Anul trecut ea a obtinut premiul al II-lea la Olimpiada Nationala de Biologie. Legat de rezultatele acesteia, atat conducerea colegiului, cat si profesoara sa coordonatoare, Ioana Bohotineanu, au doar cuvinte de lauda. „O cunosc pe Theodora inca de cand era in clasa a V-a, eu fiind si diriginta sa. Este un copil deosebit si cu un sistem de valori aparte. Nu este preocupata doar de premii. A participat, inca din clasa a VII-a, la fazele judetene ale Olimpiadei de Biologie, iar din clasa a IX-a, la fazele nationale, cand a si obtinut locul al V-lea. Acum doi ani (2012 – n.r.), din pacate, cu un punctaj foarte bun, nu a reusit sa se califice in lotul national, in fapt tinta ei. Ea, dincolo de olimpiada in sine, a participat alaturi de cei mai buni copii la o alta intrecere, ce a presupus un test din cunostintele lor din clasele IX – XII la Biologie, pentru a intra in Lotul Largit National”, arata prof. Ioana Bohotineanu, coordonatoarea olimpicei.

Citeste si: O eleva din Iasi obtine un loc de top la Olimpiada Nationala de Biologie. VEZI REZULTATELE – UPDATE

Citeste si: Rezultatele finale ale concursului LERIS de la Colegiul Emil Racovita din Iasi – VEZI CARE SUNT ACESTEA

Comentarii
  • In urma reevaluarii a trecut de pe pozitia 173 pe 127 , deci are medalie de bronz.
    prof. coordonator
    Ioana Bohotineanu

Adauga un comentariu