National

Situatie socanta: Copii romani, vanduti ca sclavi sexuali in Italia

Publicat: 26 nov. 2013
1

Dezvaluirile au fost facute in presa din Peninsula, care a descoperit o retea internationala care se ocupa de vandut copii, la Milano. Minorii sunt dati de propriii parinti cu 8.000 de euro fiecare si ajung sa se prostitueze sau sa fure.

Angajatii serviciilor sociale cunosc situatia disperata a copiilor ajunsi pe strazile din Milano – unde piata prostitutiei infantile prospera.

„Ne aflam pe una dintre strazile pe care echipa noastra le strabate zilnic. Miercurea intalnim aici multe fete de origine romana si albaneza. Cea mai mare parte a fetelor de origine romana, inclusiv de etnie roma, sunt minore. Toate strazile din Milano sunt pline de fete cu varste foarte fragede”, a dezvaluit Davide Prosdocimi, un asistent social din Italia, potrivit Romania TV.

„Una dintre fetele pe care le intalnim pe aceasta strada este de origine romana si ne-a povestit ca a inceput sa se prostitueze de la 14 ani. A fugit din Romania, unde avea o situatie dramatica – mama era alcoolica, tatal o batea. Iar bunica a fost cea care i-a zis sa plece, sa se prostitueze si ii cere mereu bani”, a mai spus asistentul social.

Reteaua are ramificatii in Italia, Franta, Anglia, dar si in Romania. Ziua, copiii sunt pusi sa fure portofele si telefoane mobile, iar noaptea sa se prostitueze. Si nu doar in Milano, ci si la Paris si la Londra.

„Copiii au 11, 12, 13 ani. Au fost vanduti de parinti pentru 8.000 de euro, fiecare. Viitorii sclavi minori sunt dati pe mana pedofililor”, a precizat la randul ei Anamaria Fiorillo, procuror in Milano. Toate detaliile provin din documentele unui proces care se desfasoara in prezent la Tribunalul pentru minori de la Milano.
Adauga un comentariu