Eveniment-Social

Situatie socanta in curtea unei crese din Iasi! Viata copiilor pusa in pericol

Publicat: 27 iun. 2014
1

@ O haita de caini ameninta in fiecare zi viata micutilor

Este greu de crezut ca in orasul Iasi ar putea aparea o situatie de acest gen! Grav este ca viata unor micuti de doar doi sau trei ani este pusa in pericol. Totul se petrece in zona Cresei cu numarul 10 din municipiu, situata in zona Podu de Piatra. Aici, parintii le-au semnalat reporterilor BUNA ZIUA IASI (BZI) faptul ca in curtea unitatii educationale o haita de caini ajunge, zilnic, sa atace copiii.

„Va trimit acest mesaj in speranta ca, impreuna, avem puterea de a schimba ceva! In randurile de mai jos relatez o intamplare petrecuta ieri (26 iunie 2014 – n.r.) in curtea Cresei nr. 10 din municipiul Iasi. Mesajul a fost trimis si autoritatilor competente. Eu as dori sa va aduc la cunostinta faptul ca, în ziua de 26 iunie 2014, anul curent, în timp ce plecam cu fiica mea de la Cresa nr. 10 din Iasi, în curtea acesteia un catel însotit de proprietar a atacat fetita. Desi am sunat de trei ori la serviciul de urgenta 112 si am solicitat prezenta unei patrule de politie, niciun reprezentant al politiei nu a sosit la fata locului. Mentionez faptul ca am asteptat sosirea patrulei de politie timp de aproximativ 45 de minute! Nu este prima data când se întâmpla acest lucru, unele persoane plimbându-si frecvent animalele de companie în curtea cresei. Accesul în aceasta curte este facilitat si de faptul ca spatiul curtii nu este împrejmuit corespunzator, gardul fiind distrus. Prin intermediul acestei scrisori, rog sa fie luate masurile necesare astfel încât sa nu mai fie posibila patrunderea cu animale de companie în curtea cresei nr. 10. De asemenea, as dori ca aceasta sa fie împrejmuita corespunzator, iar copiii sa se poata juca în siguranta, în spatiul destinat lor”, a tinut sa semnaleze Oana – Georgiana Dragos Pinzaru. In fata acestei stari de fapt, Irina Mihaela Ghioca, noua sefa a Directiei Crese din cadrul Primariei Iasi a precizat ca nu are cunostinta de un asemenea incident, dar ca va investiga cazul.

„Aceasta cresa este situata langa faimosul «Bloc Fantoma» din cartierul Cantemir. Nu este posibil sa existe caini in curtea unitatii, dar in jur apar adesea maidanezi pentru ca e o problema la gardul din jur. Oricum, am inteles ceea ce semnalati dumneavoastra si voi lua masuri pentru a vedea despre ce s-a intamplat”, a sustinut Ghioca.

Citeste si: Sute de parinti ieseni, nevoiti sa achite taxe ilegale la crese

Citeste si: Aproape o mie de bebelusi, inghesuiti in cresele din Iasi

Comentarii
  • Unii oameni au o fixatie cu maidanezii!!! Reclamantul spune foarte clar ca este deranjat de prezenta celor care isi plimba cainii in curtea cresei, deci caini cu propritar, iar sefa de la crese il contrazice, stie ea ca vin maidanezi acolo. Si daca stia ca sunt copiii in pericol din cauza ca pot intra maidanezi in curtea cresei, de ce nu a luat masuri sa repare gardul??? Domnule Hutanu, despre c haita de caini vorbiti? De unde reiese asta??

  • Catalin esti un mare bou. Nu mai lua apararea maidanezilor, ca sunt destui in acea zona. M-i s-a intamplat ca atunci cand veneam seara pe la orele 22 sa ma atace maidanezii din toate partile de a trebuit sa arunc cu pietre in ei sa pot trece pe strada Decebal.Nesimtitii de la Salubris au sediul la doi pasi de acea zona dar nu-i vad sa-i duca dracului la padoc. Este adevarat ca pe langa maidanezi mai sunt si cretinii care ies cu cainii lor afara, lasandu-i slobozi pe strada ori in alte locuri publice.

    • Corina, din pacate, nu ai inteles ce am spus eu! Daca ai problem cu maidanzii, asa cum spui tu, Salubris este pste drum, ai fost vreodata la directorul de acolo sa ii spui problema ta?

Adauga un comentariu