Info Turism

Situl Sarmizegetusa Regia, inchis temporar! Pamantul a luat-o la vale in zona cetatii dacice

Publicat: 27 iul. 2018
9

Mai multe alunecari de teren s-au produs in zona cetatii dacice Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei, judetul Hunedoara. Din cauza ploilor care au cazut in ultimele zile, pamantul a luat-o la vale. Administratorii sitului au decis inchiderea temporara a acestuia, pentru a nu pune in pericol siguranta vizitatorilor.

Potrivit administratiei sitului, cele mai violente alunecari de teren au avut loc ieri, pe 26 iulie, cand zeci de metri cubi de pamant, piatra si lemn, antrenati de o viitura, au distrus parapetul de protectie a drumului si au destabilizat terasamentul zonei pietonale.

De asemenea, in Zona Sacra, o alta alunecare de teren a afectat terasa a X-a a cetatii dacice, pe o lungime de peste 30 de metri. Turistii aflati la acea ora in sit au fost evacuati in siguranta.

„Constatandu-se, de catre specialisti, ca versantul este imbibat de apa si ca, in aceasta situatie, el prezinta un pericol permanent de alunecare, pentru protejarea integritatii vizitatorilor, s-a decis ca, pana la stabilizarea solului si diminuarea pericolului unor noi alunecari de teren, situl Sarmizegetusa Regia sa fie inchis pentru vizitare. Ne cerem scuze tuturor celor care si-au programat in aceasta perioada vizitarea Sarmizegetusei Regia si ii asiguram ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a scurta cat mai mult perioada de inchidere a sitului”, a informat administratia Sarmizegetusa Regia.

Adauga un comentariu