Software & Hardware

Skype lanseaza aplicatia pentru windows Phone

Publicat: 24 apr. 2012
Furnizorul de servicii de telefonie prin internet a lansat aplicatia pentru sistemul de operare Windows Phone pe Windows Phone Marketplace, la cateva luni dupa lansarea versiunii beta a aplicatiei.

Aplicatia, disponibila in 18 limbi, aduce utilizatorii telefoanelor care ruleaza sistemul de operare Windows Phone in contact cu 200 milioane de oameni care folosesc serviciul Skype pe smartphone-uri si tablete ruland Android, iOS si Symbian, pe computere si laptop-uri care ruleaza Mac si windows si pe tv-uri conectate, a anunatat divizia Microsoft intr-o postare blog. 
Fondat in 2003, Skype a fost achizitionat de Microsoft in luna octombrie a anului trecut, in schimbul sumei de 8,5 miliarde dolari. Microsoft a declarat ca Skype va fi integrat produselor sale, insa fara a afecta disponibilitatea aplicatiei de telefonie prin internet pe platformele concurente. Skype functioneaza ca o divizie business in cadrul companiei. 
Disponibil pentru utilizare pe retele 4G, 3G si Wi-Fi, Sykpe pentru Windows Phone a inclus, de la lansarea versiunii beta, noi caracteristici cum ar fi apeluri video in modul portret si capacitati friend management, incluzand invitarea ori acceptarea invitatiilor, blocarea sau deblocarea contactelor. Utilizatorii pot plasa apelurile intr-o conexiune Wi-Fi ori intr-o conexiune mobila de date, desi Skype recomanda utilizarea unei conexiuni Wi-Fi pentru apeluri video de cea mai buna calitate. 
Utilizatorii pot descarca aplicatia direct de pe telefonul lor Windows Phone, insa Skype a avertizat ca ar putea dura pana la 48 de ore pentru ca aplicatia sa se propage in toate pietele locale Windows Phone. 
Aplicatia a fost testata si certificata pentru performanta pe sapte modele de telefoane HTC, Samsung si Nokia. Acestea sunt: Lumia 710, Lumia 800 si Lumia 900 de la Nokia, Titan si Radar de la HTC, Samsung Focus S si Samsung Focus Flash. Lumia 900 a fost lansat la inceputul acestei luni in S.U.A., insa Nokia a raportat o cadere a software-ului care a afectat conexiunea la reteaua AT&T. 


loading...

Adauga un comentariu