Diete si regimuri

Slabiti cu ajutorul imaginatiei

Publicat: 16 dec. 2010

Potrivit unui studiu american, cine vrea sa slabeasca trebuie sa-si imagineze doar ca mananca

Gata cu regimul, dieta sau infometarea! Cine doreste sa slabeasca trebuie doar sa-si puna imaginatia la lucru. Pofta de mancare scade daca omul isi poate inchipui alimente cu multe calorii, si atunci greutatea corporala scade, sunt de parere psihologii americani, citati de publicata „Guardian”. Un studiu desfasurat pe 300 de voluntari a aratat ca poti saliva de placere, chiar mai mult, imaginandu-ti ca mananci o tableta de ciocolata decat daca o consumi in realitate.

Carey Morewedge, profesor la Carnegie Mellon University din Pennsylvania, principalul autor al studiului aparut in revista „Science”, spune: „Credem ca rezultatele studiului nostru pot fi folosite pentru a sprijini interventiile asupra comportamentului care vizeaza sa-i faca pe oameni sa manance mai putina mancare nesanatoasa si sa aleaga feluri mai sanatoase. Speram ca ele sa fie utilizate si pentru scaderea apetitului pentru alte lucruri, cum ar fi tigarile si alcoolul”.

Profesorul american a adaugat: „Cercetarile noastre au aratat ca cine-si inchipuie in mod repetat ca mananca un fel preferat – M&M sau branza – chiar consuma mai putin din acel fel decat cei care o fac mai rar”, spune Morewedge. Voluntarii au fost impartiti in doua grupuri. Cei din primul grup au consumat cu 50% mai putine bomboane M&M decat cei din categoria a doua. „Nu sunt mari diferente intre cantitatile absolute – au mâncat 2 g în loc de 4 g de M&M sau 6 g de branza in loc de 11 g, dar totusi conteaza”, a precizat Carey Morewedge.loading...

Adauga un comentariu