Actualitate

Slugile lui George Soros isi fac partid in Romania. Pregatesc strategia nationala pentru alegerile parlamentare

Publicat: 30 iun. 2016
1
„Initiativa Romania” si „Fundatia Friedrich Naumann” au organizat la sfirsitul saptaminii trecute, la Predeal, o intilnire a unor ONG-uri in vederea constituirii unei platforme politice comune, urmatorul pas fiind crearea unui partid. Printre invitati s-au regasit Nicusor Dan, presedintele USB, dar si Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii si fost candidat al Partidului „Forta Civica” al lui Mihai Razvan Ungureanu. Vlad Alexandrescu are legaturi cu Andrei Plesu, Colegiul „Noua Europa” si GDS, iar cand vorbim despre GDS ne referim la miliardarul George Soros si banii sai, cu care GDS a supravietuit de 26 de ani. Cu alte cuvinte, acest cuplu format din Nicusor Dan – Vlad Alexandrescu, care stau la aceeasi masa pentru construirea unui nou partid, isi gaseste liantul prin banii lui George Soros, seful USB fiind vechi client al miliardarului american.
Dupa tragedia din club Colectiv, Claudia Postelnicescu, lidera „Initiativei Romania”, a declarat ca „A doua optiune (a Presedintelui) este ca oamenii iesiti in strada, cei din societatea civila sau cei care doresc sa schimbe ceva sa isi faca partide, sa se implice in politica”. „Initiativa Romania” abia se infiintase, iar la cateva zile o scrisoare a fost trimisa catre Klaus Iohannis, semnata de mai multe ONG-uri, intre care „Freedom House”, „Expert Forum”, „Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)”, „Institutul pentru Politici Publice (IPP)”, „Societatea Academica din Romania (SAR)”, „Centrul Roman de Politici Europene (CRPE)”, „Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC)”, „Fundatia Comunitara Bucuresti”, „ActiveWatch”. „Initiativa Romania” era, de fapt, formata din oamenii Monicai Macovei din „M10”, anume Eduard Dumitrache, seful M10 dupa plecarea lui Politeanu, Mircea Serdin, fost coordonator de proiecte M10, Elena Ghioc, Madalina Botoran, Razvan Popescu, Razvan Oprina, toti cu diverse functii in M10, coordonatori de sectoare sau membri ai „comisiei de arbitrii”. Intre consilierii presedintelui a fost atrasa Sandra Pralong, consilierul personal al miliardarului George Soros si coordonatorul Fundatiei acestuia inca din anul 1990, iar Guvernul Ciolos o include ca ministru „pentru consultare publica si dialog social” pe Victoria-Violeta Alexandru, care era inainte de numire presedinta „Institutului pentru politici publice”, unul dintre ONG-urile semnatare ale Scrisorii catre Iohannis.
Initiativa Romania” a aparut sub acest nume in 4 noiembrie 2015, a doua zi a manifestatiilor din Piata Universitatii dupa „Colectiv”, adica exact in ziua demisiei Guvernului Ponta, cu un Comunicat scris in graba, in care spune cine este si ce-si doreste sa devina. Dupa evenimentele generate de tragedia de la „Colectiv”, se pare ca lui Klaus Iohannis i-a placut actiunea generata de „Initiativa Romania”, astfel incit acum pe umerii acesteia a fost pusa sarcina de a aduna ONG-urile dispuse sa participe la noua constructie pe care o putem numi generic „Partidul Meu”. Alaturi de Nicusor Dan si Vlad Alexandrescu a fost si Fundatia PACT, directorul acesteia fiind Matei Paun, directorul de campanie al lui Nicusor Dan la alegerile din Bucuresti si el client al fundatiilor Soros. Intilnirea de la Predeal din 25 – 26 iunie anunta de fapt infiintarea unui nou partid, format in principal din activistii lui George Soros. In aceasta constructie sint invitate sa participe si citeva formatiuni locale care au participat la ultimele alegeri locale: „Pentru Iasi” (al carei candidat a fost Andrei Postolache, care a obtinut 13,2%), „Uniunea pentru Codlea” (al carei candidat a fost Erwin Albu, clasat al doilea in Codlea), „Partidul Oamenilor Liberi” (candidatul sau Dan-Sorin Masca a obtinut 9,27% la alegerile pentru primaria Tg. Mures). Mai intra in discutie si citiva tineri care au fost candidati independenti la ultimele alegeri: Cristian Ghinghes, care a obtinut 6,46% in Bacau, si Tica Darie, care a fost candidat la Rosia Montana! Se alatura acestei constructii si „Miscarea Uniti Realizam”, infiintata chiar in timpul protestelor denumite „Colectiv”.
In timp ce marile partide politice care formeaza actualul Parlament dorm linistite si se macina in propriile probleme, ONG-urile finantate de George Soros, care si-au construit structuri puternice in toata tara, aduna toate micile formatiuni locale si pun la cale o strategie nationala in vederea alegerilor parlamentare din toamna. Sub conducerea lui Nicusor Dan si Vlad Alexandrescu, acestea vor sa formeze un nou partid, poate chiar „Partidul Meu”, atit de dorit de Klaus Iohannis, in mod cert un partid care se poate numi generic „Partidul lui George Soros”, ca o incununare a finantarilor venite de la miliardarul american din acesti 26 de ani de la Revolutie! Coloana vertebrala a noii constructii politice este formata din oamenii lui Traian Basescu si Monica Macovei, tinuti in viata de banii lui George Soros, scursi prin formidabila retea de ONG-uri, potrivit cotidianul.ro.
Comentarii
  • Aceasta postare este, cu sau fara intentie, pura dezinformare. Fundatia Soros, ca toate fundatiile de acest gen, nu finanteaza infiintarea de partide politice sau partide politice in functiune. Nu va ganditi ca Fundatia Soros si-ar putea permite sa va dea in judecata? Sigur, ca sa faca asta, ar trebui sa va bage in seama…

  • Ai dreptate, fundația Soros nu finanțează inființarea de partide sau partidele în funcțiune, ci alte fundații. Dacă acele fundații sau asociații finanțate de fundația Soros fac la rândul lor finanțări e o altă chestie…, chestie față de care fundația Soros se va ”delimita” public, căci la noi ține cu abureala.

Adauga un comentariu