National

Slujbă de pomenire a Părintelui Arhim. Iustin Pârvu! Prima Sfântă Liturghie Arhierească după 20 ani, oficiată de ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Publicat: 11 iun. 2020
Slujbă de pomenire a Părintelui Arhim. Iustin Pârvu

Slujbă de pomenire a Părintelui Arhim. Iustin Pârvu, la împlinirea a şapte ani de la trecerea la cele veșnice
Sâmbătă, 13 iunie a.c., în ziua de cinstire a Odovaniei praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Parohia Sfinții Arh. Mihail și Gavriil – VADU îmbracă haină de sărbătoare marcând un moment important din viața parohiei, prin oficierea Sfintei Liturghii Arhierești în sobor condus de ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Această zi se constituie într-un prilej de bucurie duhovnicească și de un nou început atât pentru credincioșii Parohiei Sfinții Arh. Mihail și Gavriil VADU, cât și pentru P.C. Pr. Marian Răzvan Țonea, împreună cu familia sa. În cadrul slujbei, va avea loc instalarea noului preot paroh.

Slujbă de pomenire a Părintelui Arhim. Iustin Pârvu! Părintele Marian Răzvan Țonea s-a născut în Bucureşti, la data de 2 iulie 1977

Părintele Marian Răzvan Țonea s-a născut în Bucureşti, la data de 2 iulie 1977 fiind al doilea copil al unei familii de buni creştini. A urmat cursurile Facultăţii de Inginerie din Bucureşti și ale Facultăţii de Teologie din Constanţa.

Frumoasele trăsături religioase, pe care le-a deprins încă din fragedă copilărie, l-au determinat, să se apropie mai mult de Dumnezeu, de rugăciune și de slujbele de la Mănăstirea Petru Vodă. Aici avea sa îl cunoască pe Părintele Iustin Pîrvu, de la care a primit binecuvântare pentru a iniţia o frumoasa activitate in agricultura ecologică la Ferma Bună. Astfel, de-a lungul timpului, P.C. Pr. Marian Răzvan Țonea s-a preocupat intens de sănătatea oamenilor, prin promovarea alimentației sănătoase si un stil de viata adecvat, ajungând să se ocupe treptat și de sănătatea sufletească a credincioșilor.

A fost hirotonit diacon în ziua de cinstire a Sfântului și slăvitului Proroc Ilie Tesviteanul la Mănăstirea Histria, pe data de 20 iulie 2018, iar ca preot în ziua Praznicului Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului și cinstirea Sf. Ier. Vasile cel Mare la Catedrala Sf. Ap. Petru si Pavel din Constanta, pe 1 ianuarie 2020. ”Este un tânăr preot harnic care lucrează din greu și am apreciat credinţa, dragostea, râvna și hărnicia sa, cum se zbate, nu are timp liber” a afirmat ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Dincolo de viaţa socio-profesională deosebită, Părintele Marian Răzvan împreună cu doamna preoteasă Geanina Simona, de profesie filolog, au împreună, de peste 20 de ani, o familie fericită și Dumnezeu le-a binecuvântat casa cu trei fete: Dominique Maria, Sofia Ana și Ilinca.

Slujbă de pomenire a Părintelui Arhim. Iustin Pârvu! La eveniment, sunt invitați să participe toți cei doritori

Sărbătoarea prilejuită de instalarea sa ca paroh la Biserica Sf. Arh. Mihail și Gavriil – VADU va începe sâmbătă, 13 iunie a.c., la ora 8.30, când se va oficia Sfânta și dumnezeiasca Liturghie Arhierească, urmată de Pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei adormiţi. În mod special, va fi oficiată și slujbă de pomenire a Părintelui Arhim. Iustin Pârvu, la împlinirea a şapte ani de la trecerea la cele veșnice. Biserica este localizată în satul Vadu din comuna Corbu, partea de nord-est a judeţului Constanţa, în apropierea litoralului şi a sistemului lagunar Razim-Sinoe. În trecut, satul Vadu s-a numit Caraharman. Ca în multe sate dobrogene, populaţia română din satul Vadu nu are o tradiţie foarte veche. Românii aşezaţi pe aceste locuri au venit odată cu schimbul populaţiei din Cadrilater, în anul 1940. Tot în această perioadă, a început şi construirea bisericii parohiale „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, sub îndrumarea învăţătorului Alexandrescu şi a preotului Andrei Dumitru. Stilul arhitectonic este cel comun bisericilor cu trei turle în formă de cruce.

La eveniment, sunt invitați să participe toți cei doritori să se împărtășească de aceste clipe de bucurie duhovnicească. Cu prilejul slujbei de instalare, comunitatea parohială își îndreaptă respectuos gând de felicitare pentru P.C. Pr. Marian Răzvan Țonea dorindu-i sănătate, frumoase împliniri pe plan familial și în lucrarea pastorală, liturgică, administrativă întru Slujirea Sfintei Biserici. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să înmulțească darurile și binecuvântările Sale!

Adauga un comentariu