Economic Local

Smart Start USA, programul unic prin care antreprenorii ieseni isi pot dezvolta afacerile. Programul este coordonat de un fost ministru – FOTO, VIDEO

Publicat: 17 mai 2019

@ Lansat pentru prima data anul trecut, acesta are deja succes atat in Iasi, cat si in celelalte judete din tara @ 50 de antreprenori din Iasi s-au inscris in Smart Start USA, din diverse domenii de activitate @ "Daca vor sa faca parte din misiunea diplomatica, totul este gratuit. Sunt bineveniti, au suta la suta sanse sa participe", sustine coordonatorul programului

Unul dintre programele de succes lansat anul trecut in Romania este Smart Start USA. Programul care urmareste crearea primului ecosistem din Romania dedicat cresterii exportului si internationalizarii companiilor cu capital romanesc, cu acces prioritar pe piata Statelor Unite ale Americii, trezeste interesul antreprenorilor din toata tara. In anul 2018, cand a fost lansat pentru prima data, s-au inscris deja 1.000 de antreprenori din toata tara, iar 50 sunt din Iasi.

Cei interesati se pot inscrie in continuare in programul care isi propune facilitarea accesului la finantare, indrumare, educatie si instruire antreprenoriala pentru un numar de 10.000 de companii romanesti anual.

Bugetul total alocat acestui program este de 500 de milioane de dolari. Programul Smart Start USA este initiat si coordonat de Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat.

"Mi-am dorit sa imi folosesc aceasta experienta pentru a ajuta cat mai multe firme din Romania sa creeze aceste parteneriate. Noi cream un ecosistem care ajuta companiile sa aiba acces la finantare mai usor. Cream aceasta punte intre Romania si SUA. Am avut intalniri cu rezultate palpabile, companii romanesti care si-au inceput business-ul in America, si-au gasit parteneri in State. Noi cream aceasta punte intre Romania si SUA si singurii bani pe care-i cheltuie cei care vin in Statele Unite ale Americii sunt cu transportul si cazarea. Noi nu intervenim intre cei care depun proiectele si banci. Reprezentantii bancilor sunt cei care ii contacteaza pe antreprenorii care depun proiecte", a declarat Ilan Laufer, coordonatorul proiectului.

Vezi si: Iata ce noutati au aparut in acest an in cadrul Programului START-UP NATION – FOTO, VIDEO

Antreprenorii ieseni vor sa isi dezvolte afacerile

O parte din cei 50 de ieseni care s-au inscris pe platforma Smart Start USA su participat la misiunile diplomatice din Statele Unite ale Americii. Luna viitoare va fi o noua misiune in SUA, in cadrul acestui program.

Vezi si: Aproape 50 de milioane de euro pentru beneficiarii Start-Up Nation din Iasi

"Sunt 3 sau 4 companii din Iasi care au participat la misiunile diplomatice. Proiectele din Iasi inscrise in program sunt majoritatea pentru dezvoltarea business-ului din punct de vedere al productiei, cresterea capacitatii de productie si a competitivitatii. Cei interesati pot sa intre pe Start Smart USA si sa se inscrie si sunt contactati de specialistii de acolo. In 10-15 zile primesc raspunsurile de la colegii mei. Cei interesati de program pot sa intre sa vada evenimentele din cadrul misiunii diplomatice, pot sa treaca datele de contact si urmeaza sa fie contactati de echipa start smart. Noi ne ocupam de viza, de la inceput pana la sfarsit, si vrem ca cei care se inscriu in program sa se simta intr-un mediu safe. Avem propuneri din ce in ce mai multe sa avem schimb de experienta intre universitati si avem in plan si acest lucru", a mai spus Ilan Laufer.

Fostul ministru a participat ieri si la emisiunea BZI LIVE, pe care o puteti urmari integral accesand link-ul: https://www.facebook.com/cotidianul.bzi/videos/420934332062893/

Adauga un comentariu