Hardware

Smart TV de la Samsung

Publicat: 11 mai 2011

Samsung a lansat o serie de noi televizoare inteligente, denumite generic Smart TV. Pe scurt, acestea vin cu un design atragator, tehnologii de ultima generatie (Full HD, redare 3D, redare continut prin DLNA, panelul-uri LED ultra subtiri, etc) si posibilitatea de a le conecta in retea pentru a accesa diverse tipuri de continut disponibil online sau offline.

In plus, aceste televizoare integreaza servicii web utilizate in mod normal pe computere, precum browserul web, servicii de chat (Skype, Google Talk) si posibilitatea conectarii la diverse retele de socializare. Samsung a dezvoltat si propriul magazin cu aplicatii special gandite pentru aceste dispozitive, denumit Samsung Apps.

Pe scurt, televizoarele din gama Smart TV ofera multe facilitati in plus fata de un televizor clasic, folosit doar pentru a afisa semnal TV. Prin functiile noi introduse , Smart TV-ul va deveni un adevarat epicentru al unei case moderne, putand inlocui in unele cazuri cu brio calculatorul sau laptop-ul.

Desigur, aceste televizoare vin cu preturi pe masura. Insa pe langa o serie de produse exclusiviste, Samsung va oferi si cateva modele cu preturi accessibile multor doritori de televizoare inteligente.

Acestea vor fi modelele Samsung din gamele D5000 si D6000. Modelul D6900 de exemplu va oferi un panel plasma 3D si wireless incorporat pentru access la retea si streaming al continutului prin DLNA, iar preturile pornesc de la 2750 LEI pentru versiunea de 32′. Modelul D6500 vine cu un panel LED Full HD 3D si in plus cu access la serviciile Samsung Aps si Social TV, iar preturile incep de la 3.999 lei pentru aceeasi dimensiune a ecranului de 32′.

Modelele de varf din gama LED D8000 si D7000 ofera un design extrem de atractiv, fiind foarte subtiri si cu o rama de numai 5 mm. Ele pot reda imagini 3D Full HD si au access la toate noile servicii lansate de Samsung, Preturile pleaca insa de la aprope 7000 de lei pentru modelul D7000 de 44′ si pot urca pana spre 12500 lei pentru modelele cu diagonala de 55′ .

Cu siguranta modelele Samsung din seria Smart TV sunt impresionante atat prin design, cat si prin tehnologia avansata si multitudinea de functii si dotari cu care sunt echipate. Dar cum era de asteptat, preturile sunt prohibitive pentru multi, asadar probabil vor mai trece ani buni pana cand televizoarele 3D inteligente vor fi intanite in casele tuturor. Insa viitorul este promitator in acest domeniu iar noi salutam cu mare placere inovatiile Smart TV-urilor celor de la Samsung.loading...

Adauga un comentariu