Telefoane mobile

Smartphone-ul Galaxy S II a depasit 22 de milioane de unitati vandute la nivel mondial in cele 10 luni

Publicat: 23 feb. 2012

Peste 22 milioane de unitati Samsung Galaxy S II, vandute in 10 luni de la lansarea sa in aprilie anul trecut, devenind cel mai popular telefon al companiei.

In contrast, Apple, principalul concurent al diviziei smartphone a Samsung, a vandut 37 miloane de iPhone-uri doar in ultimul trimestru al anului trecut, potrivit TheNextWeb. In aceeasi perioada, Samsung a raportat vanzari de 36,5 milioane de smartphone-uri.

Pe intreg anul 2011, Apple si-a dublat vanzarile fata de anul precedent, atingand 93 de milioane de iPhone-uri vandute, in timp ce vanzarile Samsung Electronics au crescut de aproape 4 ori, atingand 95 milioane de telefoane vandute.

Cifrele date publicitatii de Samsung releva insa doar numarul de telefoane livrate catre operatorii de telefonie mobila, nu vanzarile propriu-zise ale acestora catre clienti.

In luna octombrie a anului trecut vanzarile de telefoane Galaxy S si Galaxy S II au depasit 30 de milioane de unitati la nivel mondial. Pana in acel moment Galaxy S II generase vanzari de peste 10 milioane de unitati, devenind gadgetul cu cea mai rapida crestere a vanzarilor din istoria companiei, iar intre timp vanzarile acestui telefon s-au dublat, conform cifrelor oficiale ale Samsung.

In trimestrul 4 al anului 2011, Samsung anuntat pentru luna apriile lansarea noilor modele Samsung Galaxy mini 2 si Samsung Galaxy Ace 2. De asemenea, tot in luna aprilie va fi lansat Galaxy S III.

Samsung a raportat in luna ianuarie a acestui an un profit de 3,5 miliarde de dolari in ultimul trimestru al 2011, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Succesul companiei a fost antrenat, in principal, de vanzarile spectaculoase de smartphone-uri din seria Galaxy.

 loading...

Adauga un comentariu