Stiri

Smartphone-urile de la Apple cele mai vandute anul trecut – VIDEO

Publicat: 17 feb. 2012

In ultimul trimestru al anului 2011, vanzarile de smartphone-uri la nivel global au avut o crestere semnificativa de 47%, conform unei cercetari de piata realizata de Gartner. Cresterea se datoreaza in principal vanzarilor celor doua mari companii, Apple si Samsung, ce isi disputa pozitia de lider pe segmentul telefoanelor inteligente.

Apple si-a adjudecat prima pozitie in vanzarile de smartphone-uri in ultimul trimestru al anului trecut, dar si locul trei la nivelul intregii piete de telefoane mobile. Nokia a inregistrat o cota de doar 12% din segmentul smartphone-urilor, fata de 30% cat a avut in trimestrul patru din 2010. Alti producatori precum LG, Sony Ericsson, Motorola si BlackBerry nu au avut vanzari prea bune, titreaza agentia de presa Reuters.

Volumul total al smartphone-urilor comercializate in cursul anului trecut a atins 472 milion unitati, inregistrand o crestere de 58% fata de anul 2010. Compania de cercetare Gartner estimeaza o scadere a vanzarilor de telefoane mobile pentru acest an.

 loading...

Adauga un comentariu